Toyota presenterar sin första elektriska, bZ4x, med stor autonomi och soltak

Toyota bZ4X

Konceptbilen avslöjades i våras och Toyota presenterar nu sin första 100% elbil : bZ4X.

Trogen filosofin om e-TNGA-arkitekturer, utvecklades den tillsammans med Subaru.

En 100% elektrisk modell också hos Toyota

Toyota är mycket stolta över att idag presentera bZ4X, den första exklusivt elektriska modellen som utvecklats av gruppen, utvecklad från den nya plattformen dedikerad till märkets BEV-bilar. På så sätt har bZ4X ett batteri integrerat i chassit, under fordonets golv.

Toyota bZ4X

Toyota utlovar alltså en låg tyngdpunkt, utmärkt viktbalans fram/bak och hög karossstyvhet. Det här är inte en standardbil som finns tillgänglig i en elektrisk version (som en Peugeot 208 till exempel), utan ett fordon speciellt designat för elmarknaden, där Toyota vill göra ett gradvis inträde.

Toyota bZ4X

SUV:n signerade Toyota kommer att ha en aldrig tidigare skådad fyrhjulsdrift, med separata motorer för varje axel. Designmässigt inviger den ett nytt uttrycksfullt frontparti, inspirerat av… hammarhajen! Detta kommer att vara varumärket för Toyota bZ (med hänvisning till planen ” BeyondZero ” av märket).

Toyota bZ4X

Tillverkaren förklarar:

“Vi använder nästan 25 års erfarenhet av batteriteknik för elektrifierade fordon för att säkerställa branschledande kvalitet, hållbarhet och tillförlitlighet i litiumjonenheten som driver bZ4X. »

Ett soltak?

Även efter 240 000 km lovar Toyota därför ett batteri på 71,4 kWh som klarar av att fungera med 90 % av sin ursprungliga prestanda. Självständigheten bör vara mer än 450 km. Som tillval kommer Toyota också att erbjuda ett solcellstak som kan generera cirka 1 800 km räckvidd varje år.

Toyota bZ4X

Toyota säger att dess nya bZ4X kommer att göra sitt första europeiska framträdande den 2 december. I processen kommer tillverkaren att öppna online-reservationer för kunder som vill vara först med att skaffa denna nya elektriska modell. Lansering planerad till sommaren 2022.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button