Toyota presenterar en “ny” kompakt SUV, Corolla Cross

Corolla Cross © Toyota

Redan marknadsförs i Amerika och Asien, kommer Corolla Cross att infogas mellan C-HR
och den RAV4
senast det tredje kvartalet 2022 på den gamla kontinenten.

Toyotas SUV-sortiment saknade en modell för att fylla gapet mellan C-HR, som förlitar sig på sin stil på bekostnad av rymligheten, och RAV4, vars storlek inte längre är en kompakt.

En kompakt SUV anpassad för familjer

Med hjälp av “Corolla”-namnet introducerar Toyota sin nya SUV som en variant av sin bästsäljare med ett rapporterat mål på 400 000 försäljningar i kategorin kompakta SUV.

Corolla Cross är baserad på Toyotas GA-C-plattform (Corolla, Prius IV). Med sina 4,46 meter i längd överstiger den C-HR med några centimeter. Dess bredd är 1,82 meter och Cross tar också höjd jämfört med C-HR med 1,62 meter hög. Presidenten för Toyota Europe klargjorde att han ville rikta sig till kunder som hittills kylts av C-HR:s alltför skära stil. Passagerarutrymmet är mycket rymligare och mer upplyst än denna modell, samtidigt som rymligheten kommer att ge familjer en stolthet.

Corolla Cross 2 © Toyota

Ny generation självladdande hybrid

Pionjären inom hybridisering introducerar en ny utveckling av sitt system med Corolla Cross. Den termisk-elektriska motorenheten är lättare med batterier som har reducerats med 40 % och drar nytta av förbättrad effektivitet och effekt tack vare 197 kombinerade hästkrafter, eller 13 hästkrafter mer än Corolla sedan i sin version.180h.

0 till 100 är skjuten på 8,1 sekunder enligt Toyota, som dock inte gav information om den 100% elektriska räckvidden eller CO-utsläpp.2. Cross kommer att finnas i två- eller fyrhjulsdrivna versioner.

Corolla Cross 3 © Toyota

Inuti är det på sidan av inbäddade teknologier som Corolla Cross kommer att fylla upp. Förutom en 100 % digital cockpit kommer fordonet att erbjuda fjärruppdateringar. Det kommer därför att vara möjligt att lägga till optioner utan att gå igenom koncessionsrutan. Körhjälpmedel utvecklas också, med förbättrad automatisk nödbromsning och en funktion som saktar ner fordonet på egen hand vid fortkörning.

Ankomsten till Europa av Toyota Corolla Cross är planerad till hösten 2022. Den kommer att gnugga sig med Peugeot 3008, Volkswagen Tiguan eller till och med Hyundai Tucson i den mycket omtvistade kategorin C-segmentets stadsjeepar.

Lynk&Co 01 test: en plug-in hybrid SUV som har en känsla av att dela

Lynk&Co kommer från Kina och anländer nu till Frankrike. Men märket säljer inte bara en bil till i det myllrande landskapet av laddhybrider: det erbjuder nya mobilitetsformler i bilägandets värld och betonar delning.
Läs mer

Källa: Autonews Europe

Relaterade Artiklar

Back to top button