Tour de France på Netflix? Varför plattformen kommer att producera en dokumentärserie

Tour de France © Alexandre Boero för Clubic

netflix vill ta sina prenumeranter bakom kulisserna i Tour de France, med en dokuserie vars inspelning redan har börjat och som kommer att fortsätta till slutet av Grande Boucle.

Tour de France och Netflix, detta är en förening som är vettig. Arrangörsbolaget för queen-evenemanget i världscykelkalendern, Amaury Sport Organisation (ASO), och streamingtjänsten Netflix med cirka 220 miljoner prenumeranter, tillkännagav torsdagen den 31 mars produktionen av en dokumentärserie om Tour de France 2022, med deltagandet av France Télévisions, tävlingens stora sändare. Netflix intresse för cykling är dock inte från idag.

En dokumentär som tar dig bakom kulisserna på åtta av huvudlagen i Tour de France

Inspelningen av Netflix dokumentärserie om Tour de France har redan påbörjats och en sändning till prenumeranter planeras för närvarande under första halvåret 2023. Serien kommer att delas upp i 8 avsnitt om 45 minuter vardera, det vill säga cirka 6 timmars innehåll till svala för älskare av den lilla drottningen och nyfikna. France Télévisions kommer å sin sida att sända en 52-minuters dokumentär, några dagar före starten av 2023 Tour (som startar från Bilbao i Spanien den 1eh juli 2023).

Tour de France målgång © Alexandre Boero för Clubic

Serien tar oss in i hjärtat av Tour de France, en sport- och evenemangsmäklare, genom att följa livet och bakom kulisserna för åtta tävlingslag, från deras förberedelser flera månader innan den stora starten (som äger rum i Köpenhamn i Danmark i år ), i slutet av 2022 års Tour, i slutet av juli.

Genom en berättelse som kompletterar loppets enda idrottsliga aspekter kommer allmänheten att på ett annat sätt kunna upptäcka den ultimata utmaningen som Tour de France representerar för löparna och i synnerhet lidandet, överträffandet av sig själv och känslan av att kollektivet. “, reagerade ASO:s generaldirektör, Yann Le Moënner.

Två franska lag kommer att spela matchen, AG2R Citroën och Groupama-FDJ, samt lagen Alpecin-Fenix, BORA-hansgrohe, EF Education-EasyPost, Ineos Grenadiers, Jumbo-Visma och Quick-Step Alpha Vinyl, mästarens lagvärld tricolor Julian Alaphilippe. Observera att den av den regerande dubbelvinnaren av Tour de France Tadej Pogacar, UEA Emirates, vägrade att delta i serien.

Netflix gillar sport, men vill ha “event” aspekten av saken

Denna dokumentärserie kommer att produceras av Quadbox, som Netflix förklarar är ett joint venture mellan QUAD och Box to box Films, som framför allt ansvarar för Formel 1: Kör för att överleva, en utmärkt dokumentärserie som distribueras exklusivt av den amerikanska plattformen, vars säsong 4, tillägnad år 2021 av F1 och den första kröningen av Max Verstappen, släpptes i början av mars. Box to box filmar också flera andra dokumentärserier för tillfället, särskilt om tennis och golf.

Netflix börjar i alla fall bli van vid det faktum, när det kommer till sportinnehåll. Upprörd Kör för att överlevahar plattformen redan erbjudit sina många användare ganska framgångsrika dokumentärer som t.ex Schumacher, Den sista dansen (tillägnad epos 97-98 av Chicago Bulls och Michael Jordan), eller mer nyligen Neymar: Det perfekta kaoset (tja där, för en gångs skull var det lite mindre lyckat).

Men den amerikanska streamingtjänsten hade aldrig riktigt tänkt på en stor produktion kring cykling, en ultrapopulär sport, följt av miljontals fransmän på tv varje sommar med ett event (touren) som sänds i 190 länder. Netflix har redan sänt en dokumentärserie, I hjulet på Movistar-laget, runt säsongerna 2019 och 2020 av cykellaget med samma namn, där Alejandro Valverde är en av de historiska ledarna. Men Netflix var inte riktigt förknippat med skapandet, eftersom Movistar+ (digital tv-plattform) höll kontrollen.


Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button