Toulousans of Eyelights presenterar en utökad vindruta för att hjälpa förare

AR Vindruta © Eyelights

Toulouse augmented reality start-up reste till Las Vegas för att avslöja en teknik som skulle göra vilken head-up display som helst grön av avund.

Med sin augmented reality-vindruta ger fransmännen från Eyelights oss en glimt av hur framtiden för head-up-displayen kan bli.

En allians med AGC, vindrutespecialist

Det är på Buisness France-montern mötet ges av Eyelights och AGC Europe, ett belgiskt företag som specialiserat sig på leverans av glas, för att ha rätt till en demonstration av deras augmented reality-vindruta som utvecklats hand i hand av båda företagen. En Mercedes B-klass laddad med sensorer fungerar som en demonstration för en imponerande upplevelse. Hela vindrutan fungerar därför som ett förstärkt verklighetsgränssnitt som kan visa flera informationer: hastighet, GPS med indikering, dödvinkelvarning, säkerhetsavstånd, fotgängare och cyklister framhävda… körningen är totalt förvandlad och nedsänkningen är total.

Enligt grundaren av Eyelights, Romain Duflot, är förstärkt verklighet lösningen på de ibland invasiva distraktionerna från allt mer uppkopplade fordon:
Enligt WHO:s olycksfallsstatistik är varannan olycka kopplad till användningen av en mobil under körning. Augmented reality gör det möjligt att föra in användbar körinformation i synfältet, för att inte distrahera föraren, och sparar därmed sekunders reaktionstid vid problem “.

Han hyser inga tvivel om effektiviteten i arbetet i hans team som har förfinat denna teknik i mer än ett och ett halvt år. Den miniatyriserades så mycket som möjligt, vilket krävde hårt arbete med kvaliteten på den optik som var avsedd att ta emot information från systemet. Dessutom har Eyelights utvecklat bildbehandlings- och analysmjukvara som mer exakt kan indikera för föraren vilken väg som ska ta.

AR Windshield 2 © Eyelights

Augmented reality, en säkerhetsfaktor?

Självsäker, Romain Duflot tvekar inte att beskriva skapandet av Eyelights som en faktor som kommer att hjälpa förare att vänja sig vid autonom körning: ” Ett av hindren för antagandet av semi-autonoma körtekniker är att vi idag inte vet vad fordonet gör. Displayen på vindrutan gör det möjligt att bättre transkribera vad maskinen gör och att få en bättre synergi mellan bilen och det mänskliga gränssnittet “.

Avsedd att säljas direkt till biltillverkare, den augmented reality vindrutan från Eyelights är redan eftertraktad av en fransk tillverkare vars identitet inte har filtrerats.


Om samma ämne:
CES 2022: Sony lanserar officiellt i elbilen och avslöjar sin Vision-S O2

Källa: Tidning

Relaterade Artiklar

Back to top button