Torka: i Rom och Viterbo är situationen förödande, men vi har vetat det sedan länge

Han varnade alla: Rom Och Viterbo tar en stor risk pga oupphörlig torka. Tänk bara att den har tappat av 36cm respekt till förra året, att di 96medan den gick ner av en centimeter om dagen. Varför händer det här?

Torka: det är resultatet av vår likgiltighet

Som svar på föregående fråga är vi delvis huvudarkitekterna för vad som händer med planeten. Ändå gillar de bästa profeterna Nostradamus och Baba Vanga de hade varnat oss. Den första hade redan varnat oss 1555 genom att tillkännagefrånvaro av regnbågen i fyrtio år vissnandet av det redan torra landet. Det talades om stora översvämningar och torka, men vi ville helst inte lyssna.

När vi återvänder till Rom ser vi också minskningen (redan som minimum sedan 2017); Lyckligtvis finns det dock “goda nyheter”: eftersom nivåerna är tillbaka i linje med tidigare år.

Han påpekade då att värmen och bristen på regn också riskerar underjordiska vattenreserver i centrala norra Italien. Från uppgifterna i veckorapporten är det faktiskt möjligt att se att den hittills markerar negativa rekord av flödeshastigheten, med 113,7 kubikmeter per sekund (liksom 123 kubikmeter per sekund mindre än den tidigare historiska låga) medan en ca 10 % av den genomsnittliga flödeshastigheten och den 75 % mindre av gränsflödeshastigheten för intrånget av saltlösningskilen.

Relaterade Artiklar

Back to top button