Tor Snowflake: detta projekt förvandlar din webbläsare till en proxy

Tor Snowflake, projektet som förvandlar en webbläsare till en proxy

Om vi ​​till exempel bestämmer oss för att resa till Kina och vi vill använda Facebook måste vi använda en proxy eller VPN att göra det. Detsamma bör göras av medborgare i Kina eller något annat land i världen som vill komma åt innehåll som är blockerat på deras territorium. Det är här Tor Snowflake kommer in, vilket är ett intressant projekt med det enda syftet att hjälpa de människor från länder där vissa tjänster är blockerade, att navigera genom en proxy . Syftet med detta verktyg är att förvandla vår webbläsare till en proxy.

Detta betyder i princip att den här personen kommer att surfa genom en proxy via oss. Det är specifikt för att kringgå blockeringen av åtkomst till Tor-nätverket som finns i vissa länder. På så sätt kommer någon i ett land där tillgång är tillåten att hjälpa en annan person från ett annat land där det är blockerat.

Det är en tillägg som hittills bara var tillgänglig för Linux- eller Mac-enheter, såväl som för tor webbläsare . Men från och med denna månad kan vi även använda det på Windows. Det är möjligt att installera detta tillägg i Google Chrome och Mozilla Firefox, två av de mest populära webbläsarna. Dess syfte är att förvandla vår webbläsare till en proxy.

Som vi vet är Tor nätverk är en serie servrar som krypterar och skickar trafik genom dem. På så sätt är användarens plats anonym. Problemet är att vissa länder blockerar åtkomst till dessa typer av nätverk. Detta gör att dess medborgare inte kan komma in. De gör detta eftersom IP-adresserna för Tor-servrarna är offentliga.

Hur Tor Snowflake hjälper till att undvika krascher

Problemet är att regeringar kan blockera åtkomst till Tor-nätverket för sina medborgare, som vi nämnde. Det är där det Tor Snowflake dök upp med syftet att erbjuda en reaktion på denna blockering.

Vad den gör är att skapa ett slags ständigt rörligt nät. Varje punkt i detta mesh motsvarar användarna som installerar det här verktyget. På så sätt säkerställer de att regeringar inte kan blockera adresser eftersom de ständigt förändras. På så sätt kunde användare ansluta till Tor broar .

Detta innebär att ju fler användare installerar det här verktyget, desto fler proxyservrar kommer att vara tillgänglig. Detta leder till fler möjligheter för användare i länder där Tor-nätverket är censurerat att ansluta till det.

Hur man installerar och använder Tor Snowflake

Som vi nämnde är Tor Snowflake nu tillgänglig för Windows. Vi kan använda förlängning tillgänglig för Google Chrome och Mozilla Firefox. Dess funktion är väldigt enkel och vi behöver inte göra så mycket mer.

För att installera det behöver du bara gå till den officiella sidan för Krom Var firefox och lägg till det. När du är klar klickar du bara på ikonen som visas i verktygsfältet och klickar för att aktivera den.

Vi kan också aktivera denna proxy helt enkelt genom att ange webbsida . Där kan vi aktivera det utan att installera någon typ av tillägg. Proxyn kommer att vara aktiv så länge vi håller fliken öppen. När det gäller den person som befinner sig i det land där Tor-nätverket är blockerad, hon kommer att behöva ändra Tor Browser-nätverket och ansluta via Snowflake Bridge.

Vi måste komma ihåg att logiskt sett kommer användare från ett annat land att använda vår bandbredd för att surfa. I slutändan blir vår webbläsare en proxy, som vi nämnde.

Relaterade Artiklar

Back to top button