Topp 8 sätt att fixa att Apple iPad inte laddas

Apples iPad är perfekt för att konsumera media, få lite arbete gjort och ta Google Meet/Zoom-samtal på språng. Människor tenderar att behålla iPads längre än mobila enheter. Du kan uppleva att din iPad inte laddas eller tappa batteriladdningen i onormal takt. Med hjälp av tricken nedan kan du enkelt fixa problemet med att Apple iPad inte laddar utan att ta en tur till ett Apple-servicecenter.

fixa ipad som inte laddas 1536x864 1 1536x864 - Topp 8 sätt att fixa att Apple iPad inte laddas

Även om iPad är rolig att använda, är dessa iPadOS-godsaker värdelösa om enheten inte kan laddas i första hand. Det är flera faktorer som spelar in här. Låt oss diskutera det och fixa laddningsproblem på iPad.

1. Kontrollera laddningskabeln

I ett ovanligt drag — något Apple inte kan förklara förutom att iPad-modeller har olika typer av laddningsportar. Standard iPad använder Lightning-kontakten, medan iPad Air och iPad Pro har flyttat till Type-C-kontakten. Du måste kontrollera din iPad-modell och använda lämplig kabel för att ladda den.

kolla laddningskabel fixa ipad laddas inte 1536x864 1 1536x864 - 8 bästa sätten att fixa att Apple iPad inte laddas

Att använda en blixtkabel i en typ C-port eller vice versa fungerar inte. Ha denna information i åtanke när du beställer en ny kabel från Amazon.

2. Kontrollera eluttaget

Detta kan tyckas vara ett viktigt steg, men många glömmer helt enkelt att slå på eluttaget ibland. Dubbelkolla strömförsörjningen och se till att adaptern är korrekt ansluten.

kolla eluttaget fixa ipad laddas inte 1536x864 1 1536x864 - Topp 8 sätt att fixa att Apple iPad inte laddas

Om eluttaget inte fungerar kan du flytta till ett annat uttag i ditt hem eller på kontoret och kontrollera igen. Om laddning av iPad fungerar bra med ett annat vägguttag, är huvudproblemet med det tidigare använda eluttaget och inte iPaden.

3. Kontrollera nätadaptern

På grund av överdriven användning eller uppvärmningsproblem kan den medföljande nätadaptern ha skadats med tiden. Du kan använda samma nätadapter med din telefon eller bärbara dator för att bekräfta problemet. Om adaptern inte kan ladda andra enheter är problemet med nätadaptern. Å andra sidan, om nätadaptern laddar den anslutna enheten, så är iPad den verkliga boven här.

Om problemet är med adaptern är det dags att skaffa en ny från Amazon eller Walmart.

4. Ta bort IPAD-kåpan och försök igen

ta bort iPad-fodral fixa ipad som inte laddas 1536x864 1 1536x864 - Topp 8 sätt att fixa att Apple iPad inte laddas

Vissa tjocka iPad-fodral och skal kan hindra enheten från att laddas ordentligt. Vi hade det här problemet med ett iPad-fodral på kontoret. Locket lossnade på något sätt från enheten och laddade som förväntat. Vi tog bort iPaden och slog på den igen. Jag började ladda enheten felfritt.

5. Rengör laddningsporten

Dina barn kan ha exponerat laddningsporten med skräp eller dammpartiklar. Inspektera noggrant iPad-laddningsporten. Använd hörlurarna och rengör laddningsporten noggrant. Du bör inte använda en höghastighetsfläkt eller varmluft för att rengöra iPadens laddningsport. När du gör detta kan du skada de interna delarna av din iPad.

Du bör också vara uppmärksam när du använder en alkohollösning för att rengöra iPad-laddningsporten. Använd ingen slumpmässig lösning och börja rengöra porten. Håll dig till välkända namn som avdunstar efter några sekunders användning.

6. Låt din iPad svalna efter spelsamtal eller möten

Det gäller människor som bor i varma områden. Efter en lång spelsession eller efter ett videosamtal i en timme kan din iPad bli onormalt varm. iPadOS kan avbryta laddningen innan iPad har svalnat för normal laddning.

Låt iPad svalna i några minuter och försök ladda enheten igen.

7. Batteriets hälsokontroll

Intressant nog har iPadOS inte samma förbättrade batteriladdningsfunktion som iPhone eller Mac. Systemet kommer inte att sluta ladda med 80 % för att minska batteriets livslängd. Det betyder att iPad-batteriet åldras snabbare än andra enheter eftersom det laddas 100 % varje gång.

Det finns en möjlighet att iPad-batteriet är utslitet och måste bytas ut snart.

8. Använd en högspänningstransformator

använd bättre adapter fix ipad laddas inte 1536x864 1 1536x864 - Topp 8 sätt att fixa att Apple iPad inte laddas

Försöker du använda en gammal 5W-adapter med din iPad? När du laddar din iPad med en långsam adapter medan du spelar eller ett videosamtal, kanske du inte märker en ökning av batteriprocenten. Prova att använda en högkvalitativ adapter med din iPad.

Slå på din iPad

Om inget av knepen fungerade behöver du boka tid på närmaste Apple Center och få din iPad kontrollerad. Vilka knep hjälpte dig att fixa problemet med att Apple iPad inte laddar? Dela dina resultat i kommentarsfältet nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button