Topp 10 MP3-taggnings- och metadataredigeringsverktyg

Ofta när du laddar ner musik från inofficiella källor kommer den utan metadata och skivomslag(albumomslag). metadata(Metadata) kan också gå förlorade av andra skäl, som när du konverterar filer från ett format till ett annat, men omvandlare inte(konverteraren gör det inte) överför de nödvändiga taggarna.

Det är denna metadata som tillåter dina musikspelarapplikationer(musikspelarappar) organisera filer. När dina filer saknar denna information förblir de oorganiserade och gör det svårt att filtrera dina filer.

Ett sätt att lösa detta problem är att redigera MP3-metadata för dina filer (redigera MP3-metadata för dina filer) . Således kan du lägga till saknad information till var och en av dina musikfiler och göra dem sökbara med olika filter. Det finns många applikationer för taggar MP3(MP3) , och du kan använda vilken som helst av dem för att redigera metadata för dina filer och lägga till saknad information.

MusikBrainz Picard är ett multiplattformsverktyg med öppen källkod som låter dig enkelt lägga till metadata till musikfiler(musikfil) som inte innehåller dem. Den stöder nästan alla tillgängliga format musikfiler(musikfil) , så dina filer behöver inte finnas med MP3-format(MP3-format) för att redigera metadata.

Han använder något som heter AcoustID , vilket hjälper till att identifiera dina musikfiler utifrån deras innehåll och inte efter andra metafält. Således, även om din MP3(MP3) ingen data tillgänglig, du kan använda verktyget för att lägga till den saknade informationen.

MP3Tag (är gratis)((Fri))

MP3Tag – populär märkningsapp MP3(MP3-filer), som också stöder satsvis bearbetning(satsvis bearbetning) . Det betyder att om du har flera musikfiler på din dator utan någon metadata kan du ladda dem alla i detta verktyg och låta det hitta och lägga till nödvändig metadata åt dig.

Han söker i olika onlinedatabaser för att hitta det som krävs information och skivomslag,(information och albumbilder) och lägg till dem i dina filer. Det låter dig till och med byta namn på MP3-filer (byta namn på dina MP3-filer) baserat på tagginformationen.

Fregatt 3 faktiskt är filhanterare,(filhanteraren) men den har andra funktioner också. En av dessa funktioner tillåter visa och redigera MP3-metadata(visa och redigera MP3-metadata) . I grund och botten måste du gå till mappen där dina filer finns MP3 klicka på någon av dem så får du ett fönster till höger sidofältet(sidorutan) för att lägga till saknad information.

Förutom att kunna redigera MP3-metadata(MP3-metadata), den låter dig också se annan information som MP3-bithastighet och bildrutenummer.

Om det finns flera filer MP3 där du vill lägga till metadata, The gudfader hjälper dig att göra detta med lätthet att använda batchbearbetningsläge(batchbehandlingsläge) . Den stöder olika taggformat även för andra filer än MP3 hjälper till att uppdatera alla taggar på en gång, tillåter att använda ersättningsmatris(ersättningsmatris) , och låter dig även ta bort alla taggar på en gång om du vill göra det.

Verktyget är lämpligt för dig som vill uppdatera metadata för flera filer MP3 samtidigt. Detta gör ditt arbete mycket lättare.

ID3 tag editor(ID3 Tag Editor) är en app som stöder Unicode för taggning MP3(MP3s) filer och du kan använda den för att lägga till saknade metadatavärden till dina filer på olika språk. Det låter dig också lägga till omslag till dina MP3-filer, som förblir inbäddade i själva huvudfilen.

Andra funktioner inkluderar möjligheten att lägga till anpassade kommentarer till filer, ta bort alla taggar på en gång och kompatibilitet med både 32-bitars och 64-bitarsversioner. Windows .

De flesta applikationer som låter dig redigera MP3-metadata(MP3-metadata) använd manuella metoder för att slutföra uppgiften. musik Märka skiljer sig från dessa applikationer och låter dig automatiskt ladda ner och lägga till saknad metadata till dina musikfiler. För att använda appen behöver du i princip bara ge den dina filer. MP3 och den kommer att ladda ner den nödvändiga informationen och lägga till den i alla dina filer MP3 .

Således fungerar den snabbare än andra applikationer och får jobbet gjort på kortast möjliga tid. Dessutom känner den igen över 35 miljoner musikspår och det är mycket troligt att dina filer finns med här.

Om du gillar kalkylblad excel till dig älskar TigoTago-appen(TigoTago-appen) för dina taggar MP3(MP3-filer) . Den använder ett kalkylarksliknande format så att du kan redigera och lägga till ny information till dina filer. MP3 . Alla ändringar du gör i dina filer är först synliga för dig innan de faktiskt tillämpas på dina filer.

Det är praktiskt för bulkmärkningsuppgifter och kräver nästan ingen skrivning eftersom det mesta av data hämtas från onlinedatabaser.

EasyTAG (är gratis)((Fri))

EasyTAG är ett multifunktionsprogram för Linux och Windows(Linux och Windows) som hjälper till att redigera metadatadelen av dina ljudfiler (redigera metadatadelen av dina ljudfiler) . Den låter dig visa, läsa och redigera vilken del av dina filers metadata som helst. Du kan också tillämpa en ändring på alla dina filer MP3 samtidigt.

Den har ett lättanvänt gränssnitt och är tillgängligt på flera språk.

Barn 3(Kid3)(Kid3) (är gratis)((Fri))

Barn 3 är redaktör MP3-metadata och (MP3-metadata)taggkonverterare(taggkonverterare) för att hjälpa dig att konvertera dina taggar till flera format. Du kan använda den för att markera nästan alla befintliga format. ljudfiler(ljudfil) inklusive MP3 skapa taggar från filnamn och importera data från onlinedatabaser för att lägga till dina filer.

Den kommer också med ett kommandoradsgränssnitt för att hjälpa dig använda det från kommandoradsfönster(Kommandotolkfönstret) och automatisera några av dess uppgifter) .

Metatogger hjälper dig att redigera befintliga taggar i filer MP3 och rensa ev onödigt innehåll(skräpinnehåll) i dessa taggar. När du börjar använda programmet kan du byta till antingen manuellt läge eller C#-skript för att påskynda processen. Det låter dig också organisera filer efter innehållet i deras taggar, något som många andra taggredigerare inte erbjuder.

Den identifierar dina musikfiler med akustisk fingeravtrycksteknik(fingeravtrycksteknik) och laddar ner nödvändiga data från olika onlinedatabaser.

När du laddar ner din musik från inofficiella källor kommer den ofta utan metadata och inga albumbilder. Metadata kan gå förlorade på grund av olika andra orsaker också, som när du konverterar dina filer från ett format till ett annat men omvandlaren inte överför de nödvändiga taggarna.

Dessa metadata är faktiskt det som gör att dina musikspelare-appar kan organisera dina filer. När dina filer saknar denna information förblir de oorganiserade och gör det svårt för dig att filtrera igenom dina filer.

Ett av sätten att åtgärda problemet är att redigera MP3-metadata för dina filer. På så sätt kan du lägga till den information som saknas i var och en av dina musikfiler och göra dem sökbara med hjälp av olika filter. Det finns massor av appar för att tagga MP3-filer och du kan använda vilken som helst av dem för att redigera dina filers metadata och lägga till den information som saknas.

MusicBrainz Picard är ett multiplattformsverktyg med öppen källkod som låter dig enkelt lägga till metadata till dina musikfiler som saknar dem. Den stöder nästan alla musikfilformat som finns där ute och så dina filer behöver inte nödvändigtvis vara i MP3-format för att kunna redigera metadata

Den använder något som kallas AcoustID som hjälper den att identifiera dina musikfiler utifrån deras innehåll och inte deras andra metafält. Så även om dina MP3-filer har noll tillgängliga data, kan du använda verktyget för att lägga till den saknade informationen.

MP3Tag är en populär app för att tagga MP3-filer och den stöder också batchbearbetning. Det betyder att om du har ett antal musikfiler på din dator utan några metadata, kan du ladda dem alla i det här verktyget och låta det hitta och lägga till nödvändig metadata åt dig.

Den letar upp olika onlinedatabaser för att hitta den information och albumbilder som krävs och lägger till det i dina filer. Det låter dig till och med byta namn på dina MP3-filer baserat på tagginformationen.

Frigate3 är faktiskt en filhanterare men den har också olika andra funktioner. En av dessa funktioner låter dig visa och redigera MP3-metadata. Du måste i princip navigera till mappen där dina MP3-filer finns, klicka på någon av dem, och du har ett fönster öppet på den högra rutan för att lägga till den saknade informationen.

Förutom att låta dig redigera MP3-metadata, låter den dig även se annan information som MP3:ns bithastighet och bildrutenummer.

Om det finns flera MP3-filer som du vill lägga till metadata till, kan The GodFather hjälpa dig att göra det med lätthet med hjälp av dess batchbearbetningsläge. Den stöder olika taggformat även för icke-MP3-filer, hjälper till att uppdatera alla taggar på en gång, låter dig använda ersättningsmatrisen och låter dig även ta bort alla taggar på en gång, om du vill göra det.

Verktyget är lämpligt för dig som vill uppdatera metadata för ett antal MP3-filer samtidigt. Det gör jobbet mycket lättare för dig.

ID3 Tag Editor är en Unicode-stödd app för att tagga MP3-filer och du kan använda den för att lägga till saknade metadatavärden till dina filer på olika språk. Det låter dig också lägga till ett omslag till dina MP3-filer som förblir inbäddat i själva huvudfilen.

Andra funktioner inkluderar möjligheten att lägga till anpassade kommentarer till dina filer, ta bort alla taggar på en gång och kompatibilitet med både 32-bitars och 64-bitarsversioner av Windows.

De flesta appar som låter dig redigera MP3-metadata använder manuella metoder för att utföra uppgiften. Music Tag är till skillnad från dessa appar och låter dig ladda ner och lägga till saknad metadata till dina musikfiler automatiskt. För att använda appen är allt du i princip behöver göra att ge den dina MP3-filer och den laddar ner den nödvändiga informationen och lägger till den i alla dina MP3-filer.

På så sätt är det snabbare än de andra apparna och får jobbet gjort på nolltid. Dessutom känner den igen över 35 miljoner musikspår och det är mycket troligt att dina filer ingår här.

Om du gillar Excel-kalkylblad kommer du att älska TigoTago-appen för att tagga dina MP3-filer. Den använder ett kalkylarksliknande format för att låta dig redigera och lägga till ny information till dina MP3-filer. Alla ändringar du gör i dina filer är först synliga för dig innan de faktiskt tillämpas på dina filer.

Det är bekvämt för masstaggningsuppgifter och kräver nästan ingen skrivning eftersom det mesta av data hämtas från onlinedatabaser.

EasyTAG är ett funktionsrikt program för både Linux och Windows som hjälper dig att redigera metadatadelen av dina ljudfiler. Det låter dig visa, läsa och redigera alla delar av metadata för dina filer. Du kan också tillämpa en enda ändring på alla dina MP3-filer samtidigt.

Den har ett lättanvänt gränssnitt och är tillgängligt på flera språk.

Kid3 är både en MP3-metadataredigerare och en taggkonverterare som hjälper dig att konvertera dina taggar till flera format. Du kan använda den för att tagga nästan alla ljudfilformat där ute inklusive MP3, generera taggar från filnamn och importera data från onlinedatabaser för att lägga till dina filer.

Den kommer också med ett kommandoradsgränssnitt för att hjälpa dig använda det från ett kommandotolksfönster och för att automatisera några av dess uppgifter.

Metatogger hjälper dig både att redigera dina befintliga taggar i dina MP3-filer och rensa upp skräpinnehåll i dessa taggar. När du börjar använda appen kan du gå till antingen manuellt läge eller med C#-skript för att påskynda processen. Det låter dig också organisera dina filer efter deras tagginnehåll, vilket inte erbjuds av många andra taggredigerare.

Den identifierar dina musikfiler med hjälp av akustisk fingeravtrycksteknik och laddar ner nödvändig data från olika onlinedatabaser.

Relaterade Artiklar

Back to top button