Topp 10 DOS-spel du kan spela online

Oavsett om du är 40 eller 14, kommer du att älska att spela dessa spel från guldåldern datorspel(PC-spel). När operativsystemet på din PC(PC-operativsystem) var DOS eller MS-DOS(DOS eller MS-DOS), grunden för spel lades.

Om du tillhör den äldre gruppen, varför inte ta med dig dina barn, syskonbarn eller syskonbarn. införa(memory lane) dem med följande lista över de bästa spelen för DOS. Hur som helst kommer de att bli förvånade

Oregon Trail var ett av de bästa spelen någonsin DOS som har dykt upp i klassrummen sedan förändringens tider. Tro det eller ej, det skapades först 1971 i Minnesota(Minnesota). 1974 blev det mer utbrett i Minnesota(Minnesota) och sedan över hela världen.

Efter att ha sålt över 65 miljoner exemplar och skapat otaliga datorrelaterade yrken, vem visste att dysenteri kunde vara så spännande och lärorikt?

Sim City bevisat att det är något med människor som lockar oss att skapa imperier och sedan förstöra dem för skojs skull. Testa din styrka i det kommunala utveckling och förvaltning(utveckling och förvaltning) utan att riskera skada.

Detta stadsbyggande spel(stadsbyggnadsspel), publicerat 1989, var den första delen i en serie av spel relaterade till Sim . Det råder ingen tvekan om att du har spelat minst ett av de relaterade spelen för DOS.

Wolfenstein 3D – andra DOS-spel(DOS-spel) in Wolfenstein franchise(Wolfenstein franchise) efter Slottet Wolfenstein . I en klassisk first-person shooter ( FPS ) du styr hjälten BJ Blazkowicz(Blazkowicz) i en 3D-labyrint. Målet är att vinna Nazistisk nivå(nazistnivå) för nivå och chef(nivå och chef) bakom chefen.

Några överväg Wolfenstein 3D(kredit Wolfenstein 3D) först FPS . Denna distinktion hör hemma Maze Wars och går tillbaka till 1973. Det är tack vare Wolfenstein 3D-ord FPS blev hushållsnamn(hushållsord), åtminstone för spelare.

Pac-Man har varit synonymt med datorspel i över ett decennium. Detta tömde nästan på utbudet av kvartal från banker i Amerika, skapade spelskador och låt(tio hitlåt) “Pac-Man Fever”, som slog topp tio.

Att vara kvintessensen DOS-spel(DOS-spel) på 80-talet, det gick snabbt från arkader till hemdatorer för nästan alla plattformar du kan tänka dig. Idag är den fortfarande tillgänglig på Xbox och otaliga förfalskade appar. Version för DOS(DOS-version) så nära som möjligt arkadspel(arcade erfarenhet) som du kan få nu för tiden.

Galning herrgård släppt 1987, introducerad SCUMM-gränssnitt(SCUMM-gränssnitt) från Lucasfilm spel . Ja, Lucasfilm hur in Stjärnornas krig a SCUMM betyder att Verktyg för att skapa skript för Galning herrgård .

Som namnet antyder, Galning herrgård – ett konstigt spel där konstiga saker händer och en galen vetenskapsman, Dr Fred(Dr Fred) . Ditt uppdrag är att bryta sig in i herrgården med din gymnasiekompis Dave för att hitta Sandig(Sandy), en försvunnen tjej från din skola. Låter konstigt, men det är konstigt roligt och spännande.

Prins Persien(Persien) var äventyrs 2D-plattformsspel(plattformsäventyr) för PC 20 år tidigare Jake Gyllenhaal(Jake Gyllenhaal) fick rollen som ett gatubarn Dastan(Dastan) . Driven av kärlek till sultanens dotter måste vår hjälte fly från fängelset, springa, hoppa och slåss med svärd för att rädda henne från det onda Storvesir Jafar(storvesiren Jaffar) .

Prins av Persien var den första spel för DOS(DOS-spel) som gav en filmisk känsla till spelet.

“Vart i värld(World) ligger Carmen Sandiego(Carmen Sandiego)” var ett annat pedagogiskt spel som läckte in popkulturhistoria(kulturhistoria) . Sedan 1985 har barn lärt sig geografi och världshistoria(geografi och världshistoria) jagar den svårfångade tjuven Carmen(Carmen) runt om i världen.

Spelet rann ut ur klassrummet och på TV med titelspåret(titellåt) du hör i ditt huvud just nu, om du någonsin har hört den förut. Rykten säger att en film också är under utveckling.

Mästerskapsledare(Championship Manager) kan verka konstigt på den här listan om du kommer från Nordamerika(Nordamerika). I Storbritannien har detta varit alla fotbollsfans tidsfördriv när de inte är det betraktade(tittade inte) och pratade inte om fotboll.

Det var inte ens den första lagspel(spel av lagtyp) i fantasysportgenren, men det slog igenom och årliga versioner släpptes från 1992 till 2011. Det är ganska mycket på alla sätt.

UNDERGÅNG borde vara med på listan. Det finns på varje lista. Om Wolfenstein 3D öppnade FPS dörr(FPS dörr), UNDERGÅNG marscherade genom den och föll BFG9000 för alla.

Spelet släpptes 1993 som ett gratis shareware-program med 9 nivåer och nådde cirka 20 miljoner spelare på 2 år. Ytterligare nivåer såldes på post(postorder) . Innovativt flerspelarläge(flerspelarläge) DOOM låter dig och dina kompisar arbeta tillsammans för att förstöra cacodemons(Cacodemons) eller så kan du ordna dödlig kamp(Deathmatch) med varandra.

Må den bästa rymdmarinen leva.

Street Fighter II är en kult (Street Fighter II)DOS-spel(DOS-spel) från 90-talet, dedikerat till strider ansikte mot ansikte. När vi var barn visste de flesta av oss inte ens att vi existerade. gatukämpe I. Började med spelautomater, han krattade in blocken, och hans popularitet är det inte(populariteten minskade inte) när han flyttade till hemmamatcher.

Kombinationskampstilen han introducerade var faktiskt ett misstag. Producent Noritaka Funamizu(Producent Noritaka Funamizu) märkte under testning att kombo-attacker är möjliga, mycket svåra, men fortfarande möjliga. Han trodde att det var osannolikt att någon skulle upptäcka honom, att de helt enkelt skulle lämna honom. Nu är det en funktion i varje kampspel(kampspel).

Arkaden är alltid öppen(Arcaden är alltid öppen)

Dessa topp 10 spel för DOS kanske inte är i din personliga topp 10, men de var alla enormt populära och influerade spel, spelutveckling(spelutveckling) och popkultur runt om i världen. Varje spel du spelar idag står i tacksamhetsskuld till dessa pionjärer.

Tack vare webbplatser som Internet Archives MS-DOS-bibliotek bevaras dessa pärlor för nutid och framtid.

Oavsett om du är 40 eller 14 kommer du att älska att spela dessa spel från PC-spelandets guldålder. När ditt PC-operativsystem var antingen DOS eller MS-DOS, lades grunden för spel.

Om du är i den äldre gruppen, varför inte ta dina barn, syskonbarn eller syskonbarn med dig genom att introducera dem till följande lista över de bästa DOS-spelen. På ett eller annat sätt kommer de att bli förvånade

Oregon Trail var ett av de bästa DOS-spelen som hänt klassrum sedan lågkonjunkturen. Tro det eller ej, det skapades först 1971 i Minnesota. Den spreds bredare genom Minnesota 1974 och sedan så småningom över hela världen.

Sälja mer än 65 miljoner exemplar och få igång ett otalligt antal datorrelaterade karriärer, vem visste att dysenteri kunde vara så underhållande och lärorikt?

Sim City bevisade att det är något med människor som lockar oss att bygga imperier och sedan slå sönder dem för skojs skull. Testa dig på kommunal utveckling och förvaltning utan att riskera att någon kommer till skada.

Detta stadsbyggnadsspel publicerades 1989 och var den första delen av en serie Sim-relaterade spel. Det råder ingen tvekan om att du har spelat åtminstone ett av dess relaterade DOS-spel.

Wolfenstein 3D är det andra DOS-spelet i Wolfenstein-serien, efter Castle Wolfenstein. Den klassiska förstapersonsskjutaren (FPS) ger dig kontroll över hjälten, BJ Blazkowicz, i en tredimensionell labyrint. Målet är att besegra nazisterna nivå för nivå och chef för chef.

Vissa människor krediterar Wolfenstein 3D för att vara den första FPS. Den distinktionen innehas av Maze Wars och går tillbaka till 1973. Wolfenstein 3D var den som gjorde FPS till ett känt ord, åtminstone för spelare.

Pac-Man var synonymt med datorspel i över ett decennium. Det tömde nästan på USA:s utbud av kvarter från bankerna, skapade spelskador och en topp tio hitlåt, “Pac-Man Fever”.

Som det typiska DOS-spelet på 80-talet tog det snabbt språnget från arkad till hemdatorer för nästan alla plattformar du kan tänka dig. Den fortsätter att vara tillgänglig idag på Xbox och i otaliga appar. DOS-versionen är så nära den arkadupplevelse som du kommer att få nuförtiden.

Maniac Mansion, från 1987, introducerade SCUMM-gränssnittet från Lucasfilm Games. Ja, Lucasfilm som i Star Wars, och SCUMM betyder Script Creation Utility för Maniac Mansion.

Som namnet antyder är Maniac Mansion ett udda spel med konstiga saker på gång och en galen vetenskapsman, Dr. Fred. Ditt uppdrag är att infiltrera herrgården med din kompis Dave från gymnasiet för att hitta Sandy, en tjej som försvann från din skola. Det låter konstigt, men det är konstigt roligt och beroendeframkallande.

Prince of Persia var ett 2D-plattformsäventyr på PC 20 år innan Jake Gyllenhaal fick rollen som gatuborren Dastan. Motiverad av sin kärlek till sultanens dotter måste vår hjälte fly från fängelset, springa, hoppa och kämpa med svärd för att rädda henne från den onde storvesiren Jaffar.

Prince of Persia var det första DOS-spelet som gav en filmisk känsla till spel.

Var i världen är Carmen Sandiego var ett annat pedagogiskt spel som läckte in i popkulturens historia. Sedan 1985 har barn lärt sig om geografi och världshistoria genom att jaga den svårfångade tjuven Carmen runt om i världen.

Spelet rann ut ur klassrummet och på TV med en titellåt som du hör i ditt huvud just nu, om du någonsin hört den förut. Det går rykten om att en film också är på gång.

Championship Manager kan verka som den udda i den här listan om du kommer från Nordamerika. I Storbritannien var det varje fotbollsnörds tidsfördriv, när de inte tittade på eller pratade om fotboll.

Det var inte ens det första spelet av fantasy-sportslagstyp, men det slog igenom och årliga versioner har publicerats från 1992 ända fram till 2011. Det är en ganska körning enligt allas standarder.

DOOM måste finnas med på listan. Det finns på varje lista. Om Wolfenstein 3D öppnade FPS-dörren, marscherade DOOM genom den och lastade av BFG 9000 på alla.

Spelet släpptes som 9-nivå, gratis shareware 1993 och nådde uppskattningsvis 20 miljoner spelare på 2 år. De ytterligare nivåerna såldes via postorder. DOOMs innovativa flerspelarläge gjorde att du och dina kompisar kunde arbeta tillsammans för att ta ut Cacodemons, eller så kunde ni spela Deathmatch på varandra.

Må den bästa rymdmarinen leva.

Street Fighter II är det ikoniska head-to-head DOS-spelet från 90-talet. Som barn visste de flesta av oss inte ens att det fanns en Street Fighter I. Från och med arkaderna tog den in kvarteren och dess popularitet avtog inte när den gick över till hemmaspel.

Kombinationsstilen som den introducerade var faktiskt en bugg. Producenten Noritaka Funamizu märkte i testet att det var möjligt att göra combo-hits, mycket svårt att göra, men fortfarande möjligt. Han kände att det var så osannolikt att någon skulle upptäcka det att de bara skulle lämna det kvar. Nu är det en funktion i varje fightingspel.

Arkaden är alltid öppen

Dessa 10 bästa DOS-spel kanske inte är din personliga topp tio, men de var alla enormt populära och inflytelserika på spel, spelutveckling och popkultur över hela världen. Varje spel du spelar idag har en tacksamhetsskuld och mer än några rader kod till dessa banbrytare.

Med sajter som Internet Archives MS-DOS-bibliotek bevaras dessa pärlor för idag och framtiden.