Tjernobyl: så här organiserar du en rundtur för att besöka den

Tyvärr, med ankomsten av Covid-19, har många varit tvungna att blidka sin äventyrsanda. För nu är det bra att inte röra på sig för mycket inte bara för de lagar som förbjuder olika rörelser, utan framför allt för att skydda din egen och andras hälsa. Drömmar ska dock inte dödas, utan odlas. Om tanken är det besöket Tjernobylom nödsituationen tillåter, här är alla instruktioner för att organisera en turné. Naturligtvis utan att glömma de nödvändiga sakerna att veta om denna spökstad.

Här är vad du behöver veta för att planera en resa till Tjernobyl

Tjernobyl har alltid haft en viss fascination i allas fantasi. Att förstå hur en sådan man kunde ha hänt katastrof Och ta på konsekvenserna på egen hand tända lusten att besöka offrets stad värsta kärnkraftsolyckan av historien. Det är inte heller mindre attraktivt tystnad att du kan uppleva att gå in i denna nästan helt övergivna spökstad.

Tidskrift Breaking Travel News gjorde ett bra jobb med att samla alla information som behövs för att organisera en turné. Kostnaderna för turnén är i allmänhet runt 600 euro per person. Sedan måste du även räkna ut alla behörigheter för att kunna komma åt den.

Även om Tjernobyl på sätt och vis har gjorts säkrare, måste man komma ihåg att det fortfarande är en av de de farligaste städerna i världen. På Google kan du hitta otroligt många organiserade turer. Kom dock ihåg att du inte planerar ett besök på safari zoo. Det första du ska göra innan du väljer enbyrå är att verifiera certifieringar och analysera deras recensioner. Du kan konsultera forum som t.ex TripAdvisor för att förstå graden av tillfredsställelse hos dem som har förlitat sig på den researrangören.

En annan viktig sak, när du väl har valt företaget, är att fråga efter detaljerat program för besöket i Tjernobyl. Detta är också viktigt för att jämföra platserna att besöka med risknivån i området. Dessutom är en grundläggande faktor för ett bra resultat antal deltagare. Faktum är att ett litet antal garanterar större uppmärksamhet och omsorg för researrangören.

Personsäkerheten är av största vikt om du besöker denna strålningskontaminerade plats

Det är viktigt att känna dem väl säkerhetsåtgärder. Under den fyra dagar långa turen, som är den rekommenderade, kommer det också att finnas träning. Du måste dock redan vara medveten om hur du ska klä dig och vilka beteenden du ska undvika. Området är radioaktivt så inga shorts och öppna skor även om det är varmt.

Slutligen kan det vara bra att förutse resan genom att se några dokumentärer på att Tjernobyl tar sig in i hjärtat av katastrofplatserna. Det finns flera men få är bland de mest betydande.

Relaterade Artiklar

Back to top button