Tjernobyl: Ryska soldater kontaminerade av strålning

Problem i sikte för ryska soldater som förgiftats av strålning från kraftverket i Tjernobyl som tvingats dra sig tillbaka för akut behandling.

Tjernobylstrålning: här är konsekvenserna för hälsan

Den ukrainska konflikten visar inga tecken på att avta, eftersom de ryska bataljonerna har tagit sig in i landet från flera fronter.

Området för kraftverket i Tjernobyl, platsen för den allvarliga kärnkraftsolyckan 26 april 1986 det är nu under kontroll av ryska soldater, som har garnisonerat området i veckor.

Problemen tog inte lång tid att uppstå pgahög radioaktivitet i området.

Många soldater har drabbats av konsekvenserna av en lång vistelse nära anläggningen och har tvingats dra sig tillbaka för medicinsk behandling.

Lättnad gavs vid det vitryska republikanska forsknings- och praktikcentret för ransoneringsmedicin och mänsklig ekologi.

Efter att människokroppen har exponerats oskyddad för så höga nivåer av strålning, krävs först en period av dekontaminering borta från farliga källor.

I första hand, dvs symtom på radioaktiv förgiftning såsom brännskador, kräkningar, cerebrovaskulära syndrom, gastrointestinala syndrom och hematopoetiskt syndrom.

I de allvarligaste fallen uppstår tumörer även efter en tid, särskilt lokaliserade i sköldkörteln, det organ som drabbas mest i dessa situationer.

Miljöministeriet i Kiev hade rapporterat en oroande ökning av strålningen i Tjernobyl-området, på grund av massiva bränder som brände över 10 tusen hektar skog.

Den militära vändningen gick inte obemärkt förbi hos amerikanerna. På kvällen onsdagen den 30 mars kl. Pentagon rapporterade att den ryska militären drog sig tillbaka från områdena kring kärnkraftverket.

Relaterade Artiklar

Back to top button