Tjernobyl: efter 35 år är reaktorn skrämmande igen

Det har gått 35 år sedan det värsta kärnkraftskatastrof av historien. Det verkar dock som att det inte finns någon fred för reaktor nummer 4 i centralen Tjernobyl som återgår att göra rädsla. Alla detaljer publicerades i tidningen Vetenskap. Larmet slogs avUkrainska institutet för kärnsäkerhet.

Vi pratar om en ev andra katastrofen kärnkraft a Tjernobyl. Eftersom situationen skulle vara så mycket allvarlig och den lösningar så svårt att genomföra? Här är alla förklaringar som finns tillgängliga hittills och de möjliga risker.

Reaktor 4 är tillbaka i drift: rädsla igen i Tjernobyl

“” berättade han för tidningen Science Neil Hyattkemist i kärnmaterial vidSheffield University. I praktiken reaktor nummer 4 av kärnkraftverket Tjernobyl är tillbaka i verksamheten.

Det var det ukrainska institutet för kärnsäkerhet som lanseradelarm. En av dess medlemmar bekräftade att “”.

Situationen är allvarlig eftersom inte bara betong- används för att isolera kärnmaterial och minska strålning det tillåter inte att nå problemet för att lösa det, men det verkar också vara problemet det orsakar. Tydligen detta impregnering av resterna av reaktor nummer 4 av Tjernobyl det skulle hjälpa till att väcka dem.

Risken för en ny olycka är verklig

Tyvärr risken för en ny kärnkraftsolycka i Tjernobyl är det verkligt. För att bekräfta detta är orden, långt ifrån lugnande, av Maxim Savelieven annan medlem av det ukrainska institutet för kärnsäkerhet:

“”.

Men den tillväxt av neutroner inuti reaktorn är mycket långsam. Detta skulle tillåta forskare och tekniker att hitta lösning mer lämpade för att avvärja en annan katastrof. Det talas om några år innan det värsta kan hända.

Kort sagt, det finns ingen tid att sova lugnt. Tjernobyl det är och kommer alltid att förbli en öm punkt i mänsklighetens historia som kanske aldrig kommer att slå sig ner och lämna dem ifred nya generationer. Ett slags arv som en påminnelse om hur människan inte alltid kan agera på bästa möjliga sätt och i total säkerhet.

Relaterade Artiklar

Back to top button