Tjernobyl, brändernas fasa filmad av drönare

Början av 2020 verkar hämtad från en profetia av apokalypsen. Bland de bränder som har ödelagt Australien Och Sibirien, politiska spänningar mellan USA Och Iran, och epidemin blev sedan en pandemi från SARS-CoV-2, En extremt svår och delikat period har börjat ur många synvinklar.

Men mellan slutet av mars och början av april tillkom en omständighet som ingen skulle ha önskat sig: en brand av stora proportioner drabbade den omdöpta regionen, efter explosionen av kärnkraftverket i Tjernobyl 1986, Röda Skogen.

Tjernobyl, en fruktansvärd brand förstörde träd, buskar och växter, vilket fick djur att fly

Det verkar nästan som en vändning av ödet: förra året rapporterade många tidningar (nästan triumferande) nyheten att området kring växten återbefolkades med flora och framför allt vilda djur. Rådjur, ekorrar, däggdjur av olika arter hade återvänt för att bo på de platser de hade varit i flera år övergiven: naturen började med svårighet att återta sitt eget utrymme.

Men precis som denna process verkade vara igång, förde lågorna allt tillbaka till där det började, om inte längre tillbaka. Djuren flydde i bästa fall skräckslagna av elden, medan de inte dog istället blockerade av elden.

Drönarna som flög över området avslöjade väl 35 hektar mark brändes av lågor, som antas ha ett skadligt ursprung. Ytterligare oro, eftersom området brann, var strålningsvärdena 16 gånger högre än normalt.

Samtidigt var lokala myndigheter snabba med försäkra medborgarna om att dessa strålningar är ofarliga, som inte har någon inverkan på befolkningens välbefinnande.

Relaterade Artiklar

Back to top button