Tips för att påskynda surfandet på Internet med Chrome eller Firefox

Hur man förbättrar hastigheten när man använder webbläsaren

Det finns många webbläsare som vi kan använda till gå ut på Internet . Många alternativ finns tillgängliga för mobila enheter och stationära datorer. Vissa av dem är mer fokuserade på att förbättra integritet och säkerhet, andra kan vara mer optimerade för hastighet, eller vissa har till och med fler externa verktyg.

Vi kommer att ge några tips för att få Google Chrome och Mozilla Firefox att fungera så bra som möjligt. Det är viktigt att optimera dem så att surfhastigheten är tillräcklig och det inte blir några problem. Vi kommer att prata om dessa två alternativ eftersom det är de som har flest användare.

Optimera cache

Ett av knepen som vi kan ta hänsyn till för att få webbläsaren att fungera snabbare är att optimera cache . Vi kan rengöra den när vi har fel. Det är något som vi kan tillämpa i både Chrome och Firefox och processen är liknande.

Varje gång vi surfar på Internet och går in på en webbsida lagrar webbläsaren information. Dom är små webbplatsfiler som sparas på enheten för att ladda den här webbplatsen snabbare i framtiden. Den här funktionen kan dock ha sin nackdel, att när du surfar på många webbplatser kan cachen vara för stor och leda till komplikationer.

För att optimera cachen i Chrome måste vi gå till menyn uppe till höger (de tre punkterna), klicka på Fler verktyg och Rensa surfhistoriken . Där kan vi välja vilken period vi vill ta bort. Senare klickar vi på Ta bort data och startar om webbläsaren.

I Mozilla Firefox är processen liknande. Vi måste gå till Alternativ, Sekretess och säkerhet, Rensa data, vi markerar webbinnehåll och cache och vi klickar vidare Torka av . Då behöver vi bara starta om webbläsaren.

Har webbläsaren uppdaterad

Ett annat mycket viktigt tips för att webbläsaren ska fungera korrekt och gå fort är att hålla den kvar dag . Det är något vi måste tillämpa på alla alternativ vi använder. På så sätt undviker vi problem och vi kan alltid räkna med de förbättringar som kan införas i varje ny version.

När det gäller Chrome måste du gå till menyn Hjälp och information för att verifiera att vi har uppdaterat det korrekt. Där kommer den att visa oss vilken version vi använder och om det finns en ny kommer den att uppdatera den automatiskt.

I Mozilla Firefox är processen liknande. Vi måste gå till menyn, ange Hjälp och markera Om Firefox. Ett nytt fönster öppnas med information om vilken version vi använder.

Överbelasta inte Chrome eller Firefox med tillägg

Vi bör också rekommendera överbelasta inte webbläsaren med tillägg. Både Chrome och Firefox har många tillägg som kan hjälpa oss dagligen. Vissa kan erbjuda intressanta funktioner som webbläsaren inte levereras med som standard.

Men med ett överskott av dessa typer av verktyg kan vi också ha problem. Vissa tillägg kan göra att en webbsida blir mättad och långsam att öppna.

Håll systemet och webbläsaren fria från hot

Naturligtvis säkerhet är också mycket viktigt . Många hot kan också påverka själva webbläsaren. Adware, skadliga tillägg, virus som ändrar vissa inställningar… Allt detta kan också sakta ner när du surfar med Chrome eller Firefox.

Men det är inte bara nödvändigt att upprätthålla säkerheten i själva webbläsaren, utan även i den enhet vi använder. Därav vikten av att ha verktyg installerade för att skydda oss, som ett antivirus eller en brandvägg.

Använd tillägg som hjälper till att snabba upp

Ja, vi sa att missbruk av tillägg kan hindra webbläsarens funktion. Det finns dock några tillägg vilket skulle kunna optimera driften. Målet är att de ska fungera så bra som möjligt, att de inte överbelastas och att de förbrukar de resurser som finns för oss.

Naturligtvis rekommenderar vi alltid att du installerar dem från officiella källor. På så sätt undviker vi problem som kan äventyra vår säkerhet. Ibland kan vi stöta på programvara från tredje part som inte är säker.

Stäng onödiga flikar

Varje flik som vi har öppnat kan bromsa användningen av webbläsaren. Det beror på vår enhets kapacitet. Det kommer att finnas fall där det kommer att påverka mer eller mindre. Vårt råd är att stänga de som inte behövs. Till exempel sidor vi har besökt och inte längre behöver.

Ett alternativ är att skapa bokmärken för att lagra sajter som vi kan behöva i framtiden. På så sätt skulle vi fortfarande ha dem tillgängliga men de skulle inte påverka webbläsarens prestanda.

Se upp för säkerhetsprogram

Ha en antivirus eller brandväggbrand är väldigt viktigt. De hjälper oss att förhindra attacker som påverkar säkerheten och till och med kan påverka webbläsarhastigheten. Men att ha ett dåligt konfigurerat program av denna typ kan också skada oss. Vi måste alltid vara uppmärksamma på programmet som vi ska installera för att skydda oss själva och att det är optimerat och välkonfigurerat.

Kort sagt, här är några intressanta tips för att förbättra surfhastigheten med Firefox eller Chrome. Det här är enkla steg som vi kan tillämpa dagligen för att uppnå optimal prestanda och undvika problem.

Relaterade Artiklar

Back to top button