Tips för att bättre använda internet när du är hemma

På några veckor har våra liv förändrats mycket. Situationen med covid-19 har tvingat till ett betydande antal åtgärder, något drastiska, att vidtas. Precis som vi är du medveten om att du måste stanna. Att vi har internet hemma är en stor lättnad, eller hur? Men om alla vill logga in samtidigt kan det uppstå problem. Vissa vill jobba, studera eller njuta av streamingtjänster. Här är några tips som hjälper alla hemma att få ut det mesta av sin problemfria internetanslutning.

Föreställde du dig den här situationen? Alla som är med dig hemma ska stanna. De nuvarande tiderna gör det obligatoriskt, främst för vården av vår hälsa. Men vad kan vi göra? Vissa människor måste arbeta, vissa studera och andra vill bara bli underhållna. Tyvärr kommer det en tid då alla eller några medlemmar i huset upplever problem när de loggar in och du behöver kontrollera kabel- eller wi-fi-bandbredd . Oavsett om samtalen eller videosamtalen är av mycket dålig kvalitet, spelas videorna inte upp smidigt, eller så är det inte möjligt att komma åt vissa webbportaler där vi skulle göra affärsmässiga eller personliga arrangemang. Detta beror på att vi praktiskt taget använder vår bandbredd maximalt.

Vi måste tänka på att bandbredden vi hyr av vår ISP har en viss gräns och när denna gräns nås är det då fler problem uppstår. Det betyder dock inte att alla i huset inte kan vara inloggade samtidigt eller att de måste logga in “i tur och ordning”. Annars, utnyttja var och en av tjänsterna enligt schemat och de behov som vi har.

Hur man undviker internetproblem hemma

Följande tips är mer för personer som arbetar hemifrån. Antalet sådana människor ökar dramatiskt varje dag. Genom att ta hänsyn till dessa praktiska tips kommer vår arbetsdag att bli mycket mer produktiv och med färre bandbreddsproblem:

  • Om du ladda ner ofta information (videor, olika dokument, databaser etc.) i stora volymer, det rekommenderas starkt att göra det och/eller att schemalägga det sent på natten. Därför att? För vanligtvis på natten är många människor i vilotid, så nätverket i allmänhet verkar mindre mättat och vi kan njuta av det bättre. Dessutom kan flera personer i ditt hus vila på natten.
  • De videokonferenser eller samtal kan användas bättre. Om det inte är nödvändigt, ring inte videosamtal. Detta beror på att det förbrukar mycket tillgänglig bandbredd i ditt hem, på grund av videoanvändning. “Normala” samtal är det bästa alternativet i många fall. Dessutom rekommenderar operatörer också att du inte ringer videosamtal såvida det inte är absolut nödvändigt, för att minska eventuella krascher i operatörens nätverk.
  • Många familjer använder säkerhetskameran för att bättre skydda sitt hem, särskilt om det finns små barn. Om hela familjen är hemma skulle det ideala vara att koppla bort kamerorna. Tillsammans med det naturliga faktum att du kan hålla ett öga på dina nära och kära, kommer bandbreddsanvändningen att minska drastiskt på grund av det. Videoövervakningstjänster kräver mycket bandbredd, speciellt om du vill ha bilder av mycket hög kvalitet.

Å andra sidan, om arbetstimmar eller akademiska uppgifter är slut kan du få ut mer av din internetanslutning med dessa tips:

  • Om du verkligen gillar filmer och serier du kan ladda ner dem från den plattform du väljer för att se dem senare offline så många gånger du vill, gör det sent på kvällen när det är mindre internettrafik, för att inte täppa till nätverken . Många av de mest populära streamingportalerna gillar netflix erbjuda denna möjlighet.
  • Du vill inte sluta lyssna din favoritmusik ? Du kan också ladda ner låtar, album eller spellistor i förväg och lyssna på dem offline när som helst, men kom ihåg: efter timmar och om möjligt sent på kvällen.

Det handlar inte om att strikt reglera eller förbjuda möjligheten att gå online vid vissa tidpunkter, det handlar bara om att använda den internetbandbredd vi har hemma på ett smartare sätt. Vi kan vara uppkopplade hela tiden, men bandbredden har en gräns och den måste användas väl så att vi alla kan ha det bäst hemma.

Relaterade Artiklar

Back to top button