Tinder: i USA kommer användare att kunna känna till brottsregistret för deras match

Tinder

För att bättre säkerställa säkerheten för sina användare i USA, Tinder kommer att rulla ut en ny funktion för att säkerställa att deras match inte har några brottsregister.

Mer konkret kommer detta nya verktyg att göra det möjligt för dem att kontrollera brottsregistret för sina eventuella erövringar, för några dollar.

En funktion för att kontrollera brottsregistret för hans matcher

Detta är det första i onlinedejtingbranschen. Match Group, moderbolag till Tinder, har tillkännagivit en ny funktion som tillåter amerikanska användare, och särskilt kvinnliga användare, att kontrollera brottsregistret för personerna de matchar med. Detta verktyg som ska stärka plattformens säkerhet har utvecklats av Garbo, ett ideellt företag som tillåter forskning om kriminalregister, inklusive sexuella brott eller våldsamt beteende, via offentliga data.

Mer konkret kommer amerikanska användare av Tinder att kunna komma åt Garbo från applikationen och ange förnamn och telefonnummer till deras match. Om flera resultat matchar kommer verktyget att be om ytterligare information som till exempel personens ålder. Om en historia bevisas kommer de att uppmuntras att rapportera den till Tinder. Endast de två första sökningarna kommer att vara gratis, varefter förfrågningar kommer att debiteras $2,50 plus en behandlingsavgift. Match Group anger att de insamlade pengarna kommer att användas för att finansiera Garbos verksamhet.

Tinder vill vara försiktig trots allt och påminner om att ” bara för att någon inte har en rapport om Garbo eller en dokumenterad historia av övergrepp betyder det inte att de är säkra. Lita på dina instinkter och följ Tinders säkerhetstips när du träffar någon ny för första gången. »

Om samma ämne:
Slutet på spelet? Tinder-grundare får 441 miljoner dollar för att sluta klaga på Match

Källa: Matchgrupp

Relaterade Artiklar

Back to top button