Tillgängligt på Android, när kommer digitalt ID till din iPhone?

Identitetskort © © Inrikesministeriet

som användare aviPhone lugna sig, det är bara några veckor kvar att vänta.

Regeringen lanserade France Identity för några veckor sedan, en applikation som låter dig identifiera dig direkt från din smartphone.

Säkrare digitalt identitetsbevis

France Identity arbetar hand i hand med det nya identitetskortet, i bankkortsformat, som sedan flera månader tillbaka har distribuerats av rådhusen. Säkrare, den visar den vanliga informationen som efternamn, förnamn eller födelsedatum, men också ett chip med ett foto och två fingeravtryck av hållaren.

Detta nya identitetskort innehåller också ett NFC-chip som gör att det enkelt kan läsas från en kompatibel smartphone för att snabbt överföra information, identifiera dig själv på till exempel en onlinetjänst eller bevisa din identitet, utan att avslöja alla dina uppgifter eller skicka ett komplett foto av deras kort.

France Identity drar fördel av sina nya funktioner för att erbjuda medborgarna ett digitalt identitetskort som kan presenteras från deras smartphone till administrativa agenter eller brottsbekämpande myndigheter i händelse av en inspektion.

En betaversion för iPhone som väntar på lanseringen av iOS 16

Applikationen har varit tillgänglig i några veckor i betaversion på Google Play Butik för några tusen frivilliga användare. France Identity har också nyligen uppdaterats baserat på feedback från utvecklarna.

Och på iOS? Man kan ha befarat att Apple skulle blockera åtkomsten till NFC-chippet som det gör idag med betaltjänster som konkurrerar med Apple Pay, men så är inte fallet och France Identity kommer att kunna dra nytta av en trådlös överföring för att skanna ID-kort.

Utvecklingsteamen är ännu mer specifika och meddelar att den första betaversionen för iOS kommer att finnas tillgänglig när den slutliga versionen av iOS 16 släpps, vilket troligen kommer att ske nästa september.

För att registrera dig måste du förmodligen gå igenom Apples TestFlight-applikation, som låter dig hämta applikationer under utveckling och prova dem för att underlätta utvecklarnas arbete. Naturligtvis kommer vi inte att låta dig veta när France Identity kommer att finnas tillgänglig på iOS, om du vill prova denna nya applikation och om du redan har det nya franska identitetskortet i din plånbok.

Relaterade Artiklar

Back to top button