TikTok: varför det frågar ålder och vad som ändras för användare

Vem öppnade Tick ​​tackstod han inför en nu välbekant dialogruta: appens begäran om vet födelsedatumet av telefonägaren. Det är inte första gången under de senaste månaderna och veckorna som den kinesiska delningsplattformen har lanserat denna begäran, och det kanske inte ens är den sista.

Fler kontroller för minderåriga på Tik Tok

Skälen måste sökas i en tillhandahållande av integritetsgaranten Italienare utfärdade för några dagar sedan mot apphanterare. Efter lilla Antonella Sicomeros död i Palermo har integritetsgaranten påskyndat de utredningsförfaranden som den redan hade startat för länge sedan mot TikTok för att förstå hur den skyddade minderåriga från olämpligt innehåll som finns i den.

Under tiden fann undersökningar av tragedin att barnets gest inte kunde tillskrivas en utmaning på plattformen; Frågan om hur barn utesluts från att komma åt TikTok kvarstod dock på bordet och garanten bad cheferna att vidta en rad åtgärder för att mildra problemet.

Dessa inkluderar en lösning: återbegär ålder från alla medlemmar för att se till att de är över 13 år gamla. Plattformen hade faktiskt redan genomfört en autonom process för att verifiera dessa uppgifter, plus ytterligare en process som påtvingats av myndigheterna nära Palermo-affären. Återigen är dock kontrollen baserad på en enkel sådan trippelkarusell som ber användarna att ange månad, dag och födelseår. Även denna gång är måttet definitivt enkel att ta sig runt.

Relaterade Artiklar

Back to top button