Tiktok-skapare har en superbillig Spotify-klon som kan slå marknaden

Spotify är kungen av strömmande musikplattformar över hela världen. Med mer än 230 miljoner användare – mer än hälften betalar – kan ingen tjänst stå emot det idag, även om dess regeringstid inte är säker för framtiden. Efter lanseringen av Apple Music eller Tidal, annat företag uppmuntrar varandra att skapa sina egna plattformar.

Detta är fallet med TikTok. Efter att ha erövrat miljontals unga människor runt om i världen med sina musikvideor testar skaparna av appen redan driften av en ultrabillig Spotify-klon som kan revolutionera marknaden inom en snar framtid. Skriv hans namn: Resso.

TikTok-skapare planerar att lansera en musikströmningsapp

Medan Bloomberg Avancerat denna onsdag testar ByteDance Inc., företaget som ansvarar för TikTok, redan på vissa tillväxtmarknader som Indien och Indonesien driften av Resso, en musikströmningsapplikation som har samlat över 27 000 användare Android från iOS sedan lanseringen för sex månader sedan.

Play Butik | Resso (betaversion)

I länder där Spotify ännu inte har sådan relevans, trots att man redan har lanserat sin lite-version kallad Spotify Lite, vill ByteDance gå framåt genom att skapa en solid användarbas som man har för avsikt att attrahera. prenumeration på 119 rupier per månad (ca 1,50 euro), samma som Spotify.

Efter att ha förfört dig med ett paket till samma pris som konkurrenterna vill ägarna av TikTok övertyga allmänheten med en musikapplikation med mycket olika funktioner från andra plattformar. För det första kan användare lägga till sina egna kommentarer till var och en av låtarna, mer för att kunna läsa meddelanden från andra.

I Resso kan de även läsa sångtexter och lägg till de som ännu inte har integrerats. Användare som prenumererar på premiumversionen av musiktjänsten kan också ladda ner låtarna så att de kan lyssna på dem när de inte har någon internetuppkoppling, utan att behöva ta till andra former av nedladdning, som appar för nedladdning av musik.

Bland de mest framstående funktionerna hos Resso är “Vibes”, som ger möjlighet till skapa musikvideor eller GIF-filer i äkta TikTok-stil och lägg till dem i låten som används så att andra användare som lyssnar på den kan se dem. Genom att trycka på play-knappen kan användaren välja om de vill se låtdesignen eller hemmavideorna som lagts upp av andra användare.

För nu, ByteDance har endast musikrättigheter till T-Series och Times Music, dess katalog är därför ingenting jämfört med konkurrenternas. Men om han lyckas säkra rättigheterna på etiketter som Warner, Sony eller Universal kommer Resso att ha mycket att säga om marknaden.

“Vi är optimistiska om dess långsiktiga utsikter, men vi är fortfarande väldigt tidigt i processen och endast på ett begränsat antal utvecklingsmarknader,” förklarade en representant för Resso till Bloomberg, vilket bekräftar att hans ankomst till Indien och Indonesien är en realitet. . , men det finns fortfarande mycket för att se om den här appen kan bli en riktig utmanare i striden där Spotify, Apple Music eller Tidal redan är engagerade i världen.

Relaterade ämnen: Tick ​​tack

Relaterade Artiklar

Back to top button