TikTok: över 7 miljoner konton som ägs av minderåriga avslutade

Tick ​​tack är idag ett av de mest populära och trendiga sociala nätverken i världen. Den populära kortvideoplattformen har uppnått enenorm popularitet bland ungdomar. Av denna anledning är han känd för sina virala dansvideor. Det finns till och med en del “olämpligt” innehåll för vissa, varför appen kräver att användarna är minst 13 år gamla för att använda den. Förra onsdagen släppte appen sin första transparensrapport för 2021. Rapporten täcker årets första tre månader.

TikTok har redan släppt dessa rapporter, som beskriver hur företaget hanterar olika former av innehåll som bryta mot reglerna. Men för första gången sedan dessa rapporter dök upp har vi ett nytt “flytt från företaget”.

TikTok: Företaget rapporterar att det bara är den första vågen

“För första gången publicerar vi antalet misstänkta minderåriga konton som tagits bort. Vi arbetar för att hålla hela TikTok-upplevelsen på en plats för personer från 13 år och uppåt”. Rapporten fortsätter med att säga att “utöver de 11 149 514 konton som tagits bort för att ha brutit mot gemenskapens riktlinjer eller användarvillkor, var hela 7 263 952 av dessa” misstänkta minderåriga konton”.

Även om denna siffra kan låta chockerande, säger företaget att det representerar mindre än 1 procent av alla registrerade användare. Företaget lyfter fram hur yngre användare till 12 år de kan registrera sig för en speciell version av plattformen anpassad till deras åldersgrupp. Det finns för närvarande en TikTok-plattform för yngre användare.

Det är värt att notera att medan användare som är 13 år och äldre kan använda TikTok-plattformen, har företaget implementerat speciella inställningar för barn under 18 år tidigare i år. Användare som har undkommit den första vågen av “förbud mot barn under 13” kanske inte är säkra. För nu måste vi bara vänta och se hur denna situation kommer att utvecklas.

Relaterade Artiklar

Back to top button