TikTok Music attackerar snart Spotify (och andra)?

TikTok © © diy13 / Shutterstock.com

Det sociala nätverket kan lansera ett angrepp på marknaden för musikströmning under de kommande månaderna med en helt ny applikation.

Medan TikTok har oförskämd framgång med de yngsta, verkar det sociala nätverket redan ha andra ambitioner när det gäller onlinemusik.

Ny streamingtjänst på gång efter registrering av varumärket TikTok Music

Företaget ByteDance, som äger TikTok-applikationen, lämnade in varumärket “TikTok Music” i maj förra året till USPTO, det amerikanska patentverket, efter ett första framträdande av detta namn i Australien i november 2021.

Enligt anteckningarna som medföljer denna varumärkesanmälan skulle TikTok Music vara en tjänst som skulle tillåta dig att köpa, ladda ner, spela och dela musik.

Denna nya tjänst skulle inte glömma den sociala dimensionen av TikTok och skulle också göra det möjligt att skapa spellistor, att dela dem och rekommendera dem, samt att kommentera direktsändning ljud och video. Sammanfattningsvis skulle TikTok Music samla alla flaggskeppsfunktionerna i en musikströmningsapplikation.

ByteDance verkar vilja skapa ett ekosystem kring musik

Ankomsten av TikTok på musikmarknaden online skulle trots allt vara logisk. Faktum är att videoapplikationen använder många låtar och har tagit fram ett stort antal hittills okända artister, vars låtar har använts upp till flera miljoner gånger i användarvideor.

Lite är känt om det, men ByteDance är inte heller okänd inom musikstreamingbranschen. Företaget erbjuder verkligen i Indien, Brasilien och Indonesien en applikation som heter Resso.

Den senare är helt integrerad i TikTok och en knapp i det sociala nätverket låter dig byta till Resso för att lyssna på den långa versionen av en låt som upptäckts i en av dess rekommenderade videor. Vi kan också föreställa oss att den här typen av operationer skulle importeras till TikTok Music, för att låsa in användare till ett komplett musikaliskt ekosystem som underhålls av ByteDance.

Resso har också stor framgång eftersom antalet användare ökade med 304 % mellan januari 2021 och januari 2022 i Indien, mot endast 34 % för Spotify. Totalt har streamingplattformen 40 miljoner prenumeranter bara i dessa tre territorier och TikTok-varumärkets slagkraft kan redan ge kallsvett till stora streamingspelare som Spotify, Amazon Music eller Apple. Music.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button