TikTok lanserar en informationskampanj mot nätmobbning

Tiktok © Primakov / Shutterstock.com

Med anledning av nationaldagen mot mobbning, Tick ​​tack
lanserar en kampanj för att öka medvetenheten i samhället om goda digitala metoder.

TikTok lanserar en kampanj för att öka medvetenheten om korrekt användning av digital teknik, som syftar till att vara både rolig och interaktiv, i syfte att bekämpa alla former av trakasserier och ge medborgarna, och särskilt de yngsta, nycklarna till skydd mot nätmobbning. För detta har plattformen ingått ett samarbete med e-Enfance Association, som driver 3018, det kostnadsfria nationella numret för unga offer för digitalt våld och deras föräldrar.

En dedikerad sida och ett frågesport markerat på fliken “Upptäckt” på TikTok

Nationaldagen mot skolmobbning och nätmobbning är ett tillfälle att påminna om reglerna för säkerhet och välvilja online “, understryker generaldirektören för Association e-Enfance/3018, Justine Atlan.

TikTok har därför beslutat att lägga en dedikerad sida online direkt i sin ansökan, från 18 till 25 november, och markerad på fliken “Upptäckt” på den här sidan, som inkluderar ett säkerhetsfrågesport online, kampanjen för medvetenhet om klipp som genomförs av ministeriet of National Education och en vittnesbördsvideo som erbjuds direkt av föreningen.

Frågesporten är därför den lekfulla sidan av verksamheten. Den senare innehåller åtta frågor som är avsedda att hjälpa användare (och inte bara!) av den berömda applikationen att bättre upptäcka fall av cybertrakasserier, att bättre reagera på dessa potentiellt kritiska situationer och att bättre förstå de olika säkerhetsverktygen än TikTok. erbjuder.

TikTok fortsätter att förbättra sin policy mot olämpligt innehåll

Som vi skrev ovan kommer denna sida också att påminna alla sina besökare om att det finns ett nationellt nummer för unga offer för digitalt våld: 3018, ett nummer som är anonymt, konfidentiellt och gratis, som alla kan ringa från måndag till lördag från klockan 09.00 till kl. 20.00 3018 kan till och med göra nödrapporter till TikTok, som det är en betrodd tredje part av, så att modereringen av plattformen kan ta bort skadligt innehåll inom några timmar efter att det rapporterats.

TikToks algoritm är sådan att nu, innan du postar en kommentar som kan anses stötande eller olämplig, kommer applikationen att dyka upp ett meddelande på skärmen som uppmanar dig att granska ditt inlägg, och returnerar det i förbigående till gemenskapens tillämpningsregler. Och tillvägagångssättet verkar fungera, eftersom 40 % av användarna bestämmer sig för att dra tillbaka och redigera sin kommentar. Videotjänsten säger att en användare kan ta bort eller rapportera upp till 100 kommentarer eller konton åt gången. Han behöver inte längre bocka av dem en efter en. Funktionen “Filtrera kommentarer” gör det också möjligt för författaren till ett videoklipp att själv godkänna dessa videor.

Mellan april och juni 2021 raderades över 81 miljoner videor på TikTok globalt. Dessa videor bröt mot plattformens riktlinjer för communityn. ” 73,3 % av videorna som togs bort för trakasserier eller mobbning togs bort innan de ens rapporterades “, konstaterar företaget.

Om samma ämne:
Facebook, Twitter, Insta: en tredjedel av det hatiska innehållet finns kvar online enligt EU-kommissionen

Källa: Tik Tok

Relaterade Artiklar

Back to top button