TikTok: hur man försvarar sig mot falska nyheter om Covid-19

Tick ​​tack det är bland de sociala nätverken det som får folk att prata om sig själv mest av allt. Dess plattform är stark uppstigning och relaterade innehåll de täcker fler och fler genrer och intressen för att omfamna många användares gunst. Verkligen Tick ​​tack har förvandlats till en nyhetsbox verkligen uppskattad. Just därför är det nödvändigt att försvara sig från falska nyhetercovid-19 som inte ens skonar detta sociala nätverk.

TikTok och konspiratörerna mot Covid-19

Få pratar om det, men också Tick ​​tackhur Whatsapp, Twitter Och Facebookhar sin egen konspirationsteoretiker mot Covid-19. Starka i sin idé förnekare om pandemier, infektioner, vacciner och virusets ursprung sprider de sig falska nyheter farlig.

Vad larm mestadels är det överföringskanal som används. Det handlar mest om mycket unga användare som har svårt att urskilja det goda i nyheter. Ofta är de det påverkade mer ge samtycker på information snarare än dess innehåll. Det är därför du behöver veta hur försvara dig själv från falska nyheter och från desinformationTick ​​tackny nyhetsbehållare.

Även på TikTok, endast kunna publicera korta videor varar upp till 60 sekunder, de kommer ofta återanvänt utdrag av videor vars författare är människor kända för världen av desinformation italienska. Korta meddelanden dekontextualiserad som de lägger in tvivel standarderna i tvinga för att begränsa infektioner, godheten av vacciner eller till och med själva existensen av en världspandemi.

Till dessa teman läggs de som föredras av användare under 18 år. De falska nyheterna med teman brottslighet. Våldsamma mord, förmodade dödsfall av Tiktoker även till följd av farliga utmaningar. Kort sagt, om du vill se nyheter från den andra världen, meningslösa, blodiga och falska, Tick ​​tack verkar vara rätt plattform. Naturligtvis ironiskt sett, märk väl.

Hur du försvarar dig från falska nyheter på detta sociala nätverk

Det verkar som en lek med ord, men den enda försvarsvapen det är att lära våra barn och oss själva att inte göra slut att påverka ge det influencer. Det är en sak att bli påverkad av att köpa ett par skor framför ett annat. Å andra sidan är det annorlunda att bestämma sig för att inte vaccinera sig eftersom de är övertygade av en video på TikTok.

Eller, ännu värre, vidta åtgärder hänsynslös ska dansa på nattklubben utan att bära någon apparat skydd enskild. Precis som många ser video- postat på Tick ​​tack och på andra sociala nätverk som Instagram och Facebook.

De covid-19 det är inte en världsutmaningmen det är en farligt virus att vi bara kommer att kunna besegra om vi agerar på rätt sätt samvetsgrann och försiktig, respekterar reglerna och låter oss “påverkas” av de bästa influencer i detta fält: i läkare.

Relaterade Artiklar

Back to top button