TikTok har åtagit sig att förbättra transparensen i sina tjänster

TikTok © © diy13 / Shutterstock.com

Tick ​​tack presenterar fyra konkreta åtgärder som fokuserar på mer information som avslöjas och fler verktyg för forskare.

För att garantera a ansvarsfull plattform » tillåter sina medlemmar att « skapa, dela innehåll och ha roligt på ett säkert sätt “, TikTok har åtagit sig att tillhandahålla mer transparens. Vanessa Pappas, generaldirektör för operationer, beskriver de nya åtgärderna som kommer att sättas in i slutet av året.

Ett API för forskning och ett annat för modereringssystemet

Dessa åtgärder syftar till att öka transparensen och ansvarsskyldigheten ” av plattformen och skulle ha satts på plats på grundval av feedback och råd från forskare, akademiker och andra” experter “.

Den första är API-åtkomst för forskning på plattformen. I själva verket, som det ser ut, enligt Vanessa Pappas, “ forskare har inte enkla och exakta sätt att identifiera och utvärdera innehåll och trender, eller att utföra tester av vår plattform “. För att övervinna denna brist utvecklar plattformen ett sök-API som ska göra det underlätta åtkomst till offentligt och anonymt innehåll och aktivitetsdata “.

Den andra är fortfarande API-åtkomst, men den här gången för forskning om modereringssystemet. Även här är syftet att erbjuda forskare ” ett effektivt sätt att bedöma [les] innehållsmodereringssystem och granska befintligt tillgängligt innehåll “. Dessutom kommer de senare att ha möjlighet att, via Transparency and Accountability Centers, ladda upp sitt eget innehåll för att undersöka hur “ olika typer av innehåll tillåts, avvisas eller vidarebefordras till moderatorer för vidare utvärdering “. Detta API för modereringssystemet kommer att göras tillgängligt i höst i Transparency and Accountability Centers.

För att göra ovanstående lättare att förstå, låt oss ange att ett API (applikationsprogrammeringsgränssnitt eller applikationsprogrammeringsgränssnitt) är, enligt CNIL, ett mjukvarugränssnitt som gör det möjligt att “ansluta” en programvara eller en tjänst till en annan programvara eller tjänst för att utbyta data och funktionalitet.

Mer detaljerade rapporter inklusive information om kampen mot påverkansoperationer

Å andra sidan, förutom de ovan nämnda API:erna, kommer medlemmarna i de rådgivande säkerhetskommittéerna att ha tillgång till mer information, inklusive konfidentiell sådan, såsom listor över nyckelord som används för att upptäcka och rapportera potentiellt våldsamt innehåll. Om du undrar varför den här listan inte är offentlig är anledningen mycket pragmatisk: avslöjandet skulle gynna de som försöker kringgå säkerhetsåtgärderna som gäller på TikTok.

Slutligen är den sista punkten som lyfts fram en utvidgning av transparensrapporter till att omfatta information om kampen mot påverkansoperationer. Framöver kommer Kvartalsvisa Community Enforcement Reports att innehålla data relaterade till hemliga påverkansoperationer som identifierats och tagits bort på plattformen globalt.

Källa: Tick ​​tack

Relaterade Artiklar

Back to top button