TikTok gnuggar på Twitch genom att testa sin egen spelströmningsplattform

Tick ​​tack

Vana vid att kopieras av teknikjättar, Tick ​​tack kommer i sin tur att inspireras av ett stort namn inom streaming: Rycka till.

Det sociala nätverket har verkligen tillkännagett lanseringen av PC-mjukvara som tillåter livestreaming av spel på TikTok.

TikTok tar sig an Twitch

Ingenting stoppar TikToks överfulla aptit. Det ultrapopulära sociala nätverket vill nu ha sin del av kakan i den blomstrande livestreamingarenan. För att konkurrera med Twitch och andra lanserade plattformen ett fullskaligt test av “TikTok Live Studio”, PC-programvara som tillåter livestreaming på applikationen.

Mer konkret bör detta system erbjuda fler möjligheter för innehållsskapare genom att de kan starta en livesändning från sin PC eller från sin spelkonsol, vilket för närvarande bara är möjligt på smartphones. Programvaran låter dig lägga till upp till tio källor, inklusive en webbkamera, ett videospel, bilder, text eller till och med din datorskärm, och kontrollera deras kvalitet genom att välja till exempel definitionen eller antalet bildrutor per sekund.

TikTok Live Studio är också utrustad med en chatt så att kreatörer kan interagera med sin community. Det kan modereras direkt från programvaran, vilket ger möjlighet att automatiskt filtrera ord och aktivera livedonationer. TikTok påminner om att detta nya system bara är i testfasen och att ingenting tillåter att säga om eller när programvaran kommer att distribueras i stor skala.

Ladda ner TikTok

Källa: Gränsen

Bästa molnspel, 2022 års jämförelse

Molnspelande är nu på allas läppar. Fortfarande i sin linda, teknologin går framåt med stormsteg och precis, teknikjättarna rusar handlöst in på denna saftiga marknad som bör nå mer än 5 miljarder dollar 2023.
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button