TikTok: Blackout-utmaningen skulle vara ansvarig för döden av mer än 7 barn

tiktokgirl

En extremt farlig ny trend på Tick ​​tack orsakade sju barns död: den blackout utmaning. En utmaning som borde ha varit kraftigt begränsad av plattformen.

TikTok kommer att ställas inför flera stämningar initierade av föräldrar till barn som dog genom strypning när de försökte reproducera blackout utmaning.

ödesdigra konsekvenser

TikTok-utmaningar är vanligtvis mer oskyldiga: en populär användare lägger upp en video där han utför en koreografi, gör en handstående eller använder ett filter. De andra användarna upprepar samma scenario eller omtolkar det i all oändlighet. De flesta är upptåg, förvandlingar eller innehåller frågor att ställa till våra nära och kära. Kort sagt, TikTok-utmaningarna bör inte orsaka skador.

Men blackout utmaning är mycket mindre ofarligt: ​​det består av att man kvävs eller kvävs medvetslös. Utmaningen uppmuntrar användare att använda bälten, kedjor eller rep. Föräldrarna till två barn som dog när de försökte filma denna utmaning har beslutat att lämna in ett klagomål mot TikTok.

TikTok måste ta ansvar

Andra utmaningar på TikTok äventyrar användarnas liv: skullbreaker utmaning var till exempel att få någon att hoppa så högt som möjligt bara för att få två andra personer att sparka dem i anklarna och slå dem bakåt. Tiktokeurs spred sig sedan ut på marken och slog bakhuvudet mot betongen, vilket orsakade förlamning och hjärnskakning. TikTok har sedan dess förbjudit denna utmaning.

Dessa trender med allvarliga konsekvenser är ofta helt okända för föräldrar, som anklagar TikTok för att inte tillräckligt reglera innehållet som cirkulerar på plattformen. Plattformen bör ta dessa anklagelser på största allvar, även när dessa videor fortsätter att cirkulera på nätverket.

Efter dramerna publicerades ett meddelande av gruppen: ” Din säkerhet är viktig. Vissa utmaningar som läggs upp på nätet är farliga eller riggade. Lär dig känna igen farliga utmaningar för att skydda din hälsa och ditt välbefinnande. Långt ifrån att vara ett ansvarstagande lämnar detta budskap en del övrigt att önska för föräldrar som vill att verkliga åtgärder ska vidtas. Dessutom verkar det lätt nog att förbjuda omnämnandet av blackout utmaning plattform, och sådana videor bör flaggas och tas bort av TikTok omedelbart efter att de publicerats.

Källa: 9to5mac

Relaterade Artiklar

Back to top button