TikTok ber dig nu bekräfta din ålder

Den 9 februari har nu kommit och gått i ett par dagar, Tick ​​tack började be alla italienska användare att göra det bekräfta ditt födelsedatum.

Detta är en väldigt enkel operation och som följer vad som redan händer på andra plattformar, som när du måste komma åt innehåll som är förbjudet för minderåriga och du måste bekräfta att du är minst 18 år gammal. Låt oss ta reda på alla detaljer tillsammans.

TikTok: nu måste du bekräfta din ålder för att logga in

Allt detta härrör från ett ingripande från Garanten för skydd av personuppgifter som, efter en brottshistoria, har fokuserat rampljuset på hur sociala nätverk, i synnerhet TikTok, fastställer åldern på sina användare. Det finns faktiskt en minimiålder för att kunna registrera dig: du måste vara minst 13 år gammal. TikTok måste därför verifiera att den som använder dess tjänst gör det i enlighet med de personliga kraven.

Användarens födelsedatum kommer bekräftas utan att tillhandahålla dokument: välj bara dag, månad och år från en karusell. Ett enkelt verktyg att ta sig runt; faktiskt, det är sannolikt att många föräldrar inte ens kommer att veta om den här nyheten och att alla minderåriga under 13 som är registrerade på plattformen kommer att kunna fortsätta surfa utan problem.

Platsen kommer att sändas på nätverken Rai, Sky, Mediaset och La 7. “.”

Relaterade Artiklar

Back to top button