TikTok är föremål för en undersökning om hur det sociala nätverket påverkar den psykiska hälsan hos dess unga användare

TikTok-appen © Pixabay

Det är ingen hemlighet: Tick ​​tack är ett verkligt fenomen. Efter att ha upplevt en hastig ökning sedan lanseringen har plattformen varit särskilt framgångsrik med ung publik. En observation som ifrågasätter och som mycket väl skulle kunna vända sig mot det berömda sociala nätverket…

Medan vi nyligen fick veta att TikTok-videor skulle förlängas till 10 minuter, är videoplattformen nu under utredning.

TikTok: vilken inverkan på ungdomars mentala hälsa?

Sedan dess ankomst har TikTok definitivt vänt huvudet. Och det är sant att plattformen i dag är särskilt känd för sin algoritm av formidabel effektivitet, som därmed lätt kan leda till missbruk. Och uppenbarligen är unga användare ett lätt byte. Det är därför flera amerikanska åklagare (Florida, Kalifornien, Kentucky, etc.) har beslutat att genomföra en gemensam utredning för att mäta effekten av TikTok på ungdomars mentala hälsa.

Mer specifikt kommer den här undersökningen att fokusera på de metoder och tekniker som används av det sociala nätverket för att förstå dess funktion i termer av engagemang och retention med unga användare. Barn, tonåringar och unga vuxna påverkas alla av en betydande ökning av tiden på plattformen. En situation som ifrågasätter och oroar sig mer och mer över konsekvenserna av en sådan användning för ungas hälsa.

Om TikTok har demokratiserat ett nytt sätt att närma sig och konsumera videoformatet, låt oss inte glömma att andra (Meta, Snapchat) sedan dess har inspirerats av det och att undersökningen, som för närvarande genomförs, också kan beröra dem. I väntan på att observera hur detta kommer att utvecklas sa TikTok-talespersonen att han kunde tillhandahålla den nödvändiga informationen om skydds- och säkerhetsreglerna som införts för unga användare.

Om samma ämne:
Inför onlineutmaningar tar TikTok ledningen när det gäller att öka medvetenheten bland sina unga användare

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button