TikTok, alltid längre: videornas längd kommer att förlängas till 10 minuter!

Tick ​​tack

Begränsad idag till 3 minuter, videorna Tick ​​tack kommer att dra nytta av en allvarlig förlängning.

TikTok bygger vidare på sin bländande utveckling under de senaste två åren och fortsätter att utveckla sin applikation och rör sig allt längre bort från sin ursprungliga modell, med ett videoformat som aldrig slutar sträcka sig. Det sociala nätverket för att dela korta videor kan snart inte längre riktigt få ett smeknamn på det sättet. Från USA får vi veta att TikTok-videor gradvis kommer att kunna pågå i 10 minuter. Snart långa program på plattformen? Skratta inte, vi börjar tro det.

TikTok och YouTube, tvärstrategier: var och en trampar den andra på tårna

Informationen läckte ut, och slutade sedan med att bekräftas med våra amerikanska kollegor från TechCrunch och av AFP. Efter förlängningar till 60 sekunder, sedan 3 minuter, är TikTok på väg att gå in i en ny era, med ett nytt 10-minuters videoformat som kommer att gnugga sig med de två förstnämnda såväl som den nu traditionella 15-sekundersvideon.

Den sista förlängningen, till 3 minuter, av TikTok-videor daterades tillbaka till förra sommaren. ” Vi funderar alltid på nya sätt att tillföra värde till vårt samhälle och berika upplevelsen [sur la plateforme] ”Förklarar företaget i ett pressmeddelande. Med övergången till 10-minutersvideor öppnar ledarna för applikationen upp ännu fler möjligheter för TikTok-skapare, men också för andra, de som tjänstgör/officierar någon annanstans, som på YouTube, en nästan självutnämnd konkurrent till kineserna plattform.

Inte nödvändigtvis i form, men åtminstone i sak, TikTok och YouTube konkurrerar allt mer med varandra. Googles videotjänst slog hårt genom att lansera sitt korta format, YouTube Shorts, i september 2020, som består, från din mobil, av att lägga upp videor med en maximal varaktighet på 60 sekunder, som en viss TikTok. ByteDance-gruppens sociala nätverk förlänger sin gräns till 10 minuter för att utan tvekan uppmuntra kreatörer (unga och gamla) att erbjuda sina format på TikTok, naturligtvis genom att ta med sig deras community.

Allt färre skillnader mellan sociala videonätverk

Spelet katt och mus börjar bli evigt mellan TikTok och YouTube, den senare har lagt till en “Live”-funktion till sin plattform direkt inspirerad av det kinesiska sociala nätverket, men även Instagram och Twitch. Så småningom kan det bli omöjligt att spela spelet med de 7 skillnaderna mellan plattformarna, så mycket att de kommer att vara jämförbara i sina funktioner, både för att lysa i användarnas ögon, men också (och framför allt, låt oss vara ärliga) för att förföra annonsörer.

Vi överdriver, men den hårda konkurrensen mellan de flera tjänsterna undergräver det som gjorde deras respektive originalitet i början.

Om du ännu inte har tillgång till 10-minuters videoformatet på TikTok, få inte panik. Företaget säger att funktionen kommer att rullas ut till alla under de kommande veckorna. De viktigaste marknaderna för mobilapplikationen bör ha scoop.

Om samma ämne:
Inför onlineutmaningar tar TikTok ledningen när det gäller att öka medvetenheten bland sina unga användare

Källor: TechCrunchAFP

Relaterade Artiklar

Back to top button