Thrustmaster TCA Quadrant och Addon Airbus Edition recension: satsen för den perfekta flygbolagspiloten

Thrustmaster TCA Aribus Edition © Thrustmaster

Saker utlovade, saker på grund, några veckor efter lanseringen av TCA Sidestick Airbus Edition, distribuerar Thrustmaster de två “tillbehörs”-modellerna som är avsedda att komplettera denna mycket bra joystick. Tanken är förstås att åstadkomma en cockpit som är så komplett som möjligt, kapabel att efterlikna cockpiten på en A320. Vi tog vara på de långa vinterkvällarna i slutet av året för att testa saken.

Som ett upptakt till släppet av flygsimulator, Thrustmaster kunde distribuera sin “civila” joystick för att perfekta simuleringssidan av det hela. Kom ihåg att vi hade berömt egenskaperna hos ett tillbehör som tillverkaren hade hållit ett “mycket mjukt” pris för. TCA Sidestick kunde uppenbarligen inte mäta sig med de bästa kringutrustningarna från Honeycomb, till exempel, men det var inte målet. Thrustmaster har ganska liknande ambitioner med de två extra modulerna, TCA Quadrant och TCA Addon.

Sammanfattning

Tekniskt blad för Thrustmaster TCA Quadrant och TCA Addon Airbus Edition

För närvarande verkar Thrustmaster inte marknadsföra ett “komplett paket” som består av TCA Sidestick, Quadrant och Addon. Å andra sidan distribuerar den en officerspaket inklusive de två första. TCA Addon är tänkt som en kompletterande lösning som vi lättare kan klara oss utan. Vi kommer också att se att den bär sitt namn väl och kommer ovanpå TCA-kvadranten.

Thrustmaster TCA Quadrant Airbus Edition © Thrustmaster

Thrustmaster TCA Quadrant Airbus Edition är:

 • Logga in: trådbunden (USB-A), 3 meter kabel
 • Rolig riktning: civila flygsimuleringar
 • Antal knappar: 16 knappar och omkopplare
 • Styrenhet: 2 separata spakar (reaktor 1 och 2)
 • Roder: nej, valfritt
 • Vibration / Force feedback: Nej
 • Mått: 309 x 235 x 160 mm
 • Vikt: 1,08 kg
 • Kompatibilitet: designad för att medfölja TCA Sidestick
 • Pris och tillgänglighet: redan tillgänglig, för 99,99 €
Thrustmaster TCA Addon Airbus Edition © Thrustmaster

Thrustmaster TCA Addon Airbus Edition är:

 • Logga in: kopplas till TCA-kvadranten
 • Rolig riktning: civila flygsimuleringar
 • Antal knappar: 15 knappar och omkopplare
 • Styrenhet: 2 separata spakar (klaffar, växel)
 • Roder: nej, valfritt
 • Vibration / Force feedback: Nej
 • Mått: 309 x 235 x 145 mm
 • Vikt: 1,02 kg
 • Kompatibilitet: designad för att medfölja TCA Sidestick
 • Pris och tillgänglighet: redan tillgänglig, för 89,99 €

Som du säkert har märkt ökar den lilla kostnaden snabbt om du skaffar hela sortimentet – till vilket en spridarbygel kan läggas till. Thrustmaster ser dock sitt utbud som en evolutionär lösning: den föreställer sig att användare först kommer att köpa TCA Sidestick för att verifiera sitt långsiktiga intresse för ett spel som Flight Simulator och först då kommer de att tänka på att skaffa TCA Quadrant sedan av TCA Addon . Det är också så vi ser på saker och ting.

Thrustmaster TCA Quadrant Airbus Edition © Nerces

En Airbus A320 “hemma”

Vi har sagt det, men det är viktigt att insistera på att TCA Quadrant och TCA Addon är tänkta som ytterligare moduler för TCA Sidestick. Det verkar svårt att associera dem med ett annat handtag. När de kommer ut ur sina respektive lådor är designen på de två modulerna också som Thrustmaster-staven. De tar upp estetiken som lånats från instrumenten i Airbus A320 och om det inte längre är fråga om exakta repliker räcker det med en blick på cockpitbilder för att se en uppenbar närhet.

Låt oss börja om du inte har något emot – om du inte har något emot det heller – med TCA-kvadranten. Det tar formen av ett relativt stort block som är drygt 30 centimeter långt. Å andra sidan är vikten mycket lite högre än kilogram häpnadsväckande och genom att knacka på strukturen låter det ihåligt. Detta “problem” hittades på stickan: TCA-serien använder inte “ädla” material, Thrustmaster har generaliserat användningen av plast för att avsevärt minska kostnaderna. Ett val som är fullt försvarbart.

Thrustmaster TCA Addon Airbus Edition © Nerces

Dessutom bör man inte överdriva sidan billig av produkten och dess två huvudhandtag ligger bra i handen medan deras skaft är gjord av metall. Basen på produkten verkar ganska robust och om vi går efter livslängden på vår TCA Sidestick är vi ganska säkra. Vi skulle också kunna göra mer eller mindre samma kommentarer till TCA Addon: handtagen är återigen fria från alla förebråelser… men knapparna tenderar att svära, även om det kan bero ganska mycket på vilken eller vilka knappar vi talar.

De i TCA-kvadranten är lite falska, men inget för besvärligt. De av TCA Addon ställer till fler problem, i synnerhet kontrollen som är dedikerad till luftbromsarna och parkeringsbromsen: förutom “plastoc”-aspekten som de kan ta på sig, besväras vi av deras brist på motstånd, det är alltså hänt att aktivera dem oavsiktligt, särskilt under våra första timmar av lek med sittbrunnen helt på plats. Som du kan föreställa dig, slutar vi med att vi tar vecket och undviker manipulationer som kan orsaka problem.

Thrustmaster TCA Airbus Edition © Nerces

Funktionell rikedom och användarvänlighet

Men innan vi beskriver våra känslor ytterligare är det viktigt att specificera att installationen och konfigurationen av “all denna röra” är mycket enklare än det verkar. TCA Quadrant ansluter på världens enklaste sätt via USB till PC:n. TCA Addon består av två moduler som är placerade på vardera sidan av kvadranten. Använd bara de 4 fästena och skruvarna som tillhandahålls av Thrustmaster för att sätta ihop allt och glöm inte de två “SATA”-kablarna för att skicka data till datorn. I slutändan har vi då en stor modul på över 2 kg.

Thrustmaster TCA Quadrant Airbus Edition © Nerces

Vi har inte testat detta, men Thrustmaster indikerar att du kan lägga till en andra TCA Quadrant för att simulera en fyrjetmotor. Som sagt, oavsett antalet moduler, i slutändan lämnar bara en kabel Quadrant / Addon för att ansluta till PC:n. Öva. En enda kabel även om du köper ett roder: den ansluts sedan till TCA-kvadranten. Öva igen. Låt oss prata om ytterligare ett tillbehör, TM Flying Clamp. Det är ett stöd som fästs på skrivbordet och där TCA Quadrant och TCA Addon placeras så att handtagen är i rätt höjd. Mer realistisk och bekvämare också.

Naturligtvis är det som är bra med TCA Airbus Edition-serien antalet kontroller som Thrustmaster tillåter oss att ha till hands. Du kan justera dragkraften på två motorer, aktivera klaffarna, hantera parkeringsbromsen, använda luftbromsarna, hantera trimningen, dra in eller förlänga landningsstället… och så vidare, och det bästa. Det bästa med TCA-sortimentet är att även om det fungerar bra på andra simuleringar, känns det perfekt under Flight Simulator, spelet som det designades för. Faktum är att när allt är anslutet… finns det inget att göra!

Thrustmaster TCA Aribus Edition © Nerces

Allt känns igen direkt av mjukvaran och instruktionerna på skärmen anpassar sig perfekt till vår nya installation. I grund och botten är det uppenbarligen A320 som Thrustmaster riktar sig till, men eftersom man inte köper ett sådant tillbehör för att flyga ett enda plan så är det inga problem att flyga andra flygplan och inga problem heller att konfigurera om allt. Ändå är vissa element – ​​som flikarna – fortfarande designade för A320 med några märken på modulen som inte nödvändigtvis motsvarar en annan enhet.

Thrustmaster är smart. På gasreglagen placerade han alltså skåror som på A320. Den har dock tänkt på andra plan och låter handtagen låsas upp, vilket möjliggör smidig progression över hela loppet, utan några hack. Mer allmänt älskade vi våra flygsessioner med hela TCA-sortimentet. Den något “knackande” aspekten av strukturerna glöms snabbt bort och vi tänker bara på den uppslukande sidan. Det är också väldigt svårt att återvända till en flygning med färre instrument när man har smakat på det i några dussin timmar.

Thrustmaster TCA Airbus Edition © Thrustmaster

Thrustmaster TCA Quadrant och Addon Airbus Edition: Clubics åsikt

TCA Quadrant och TCA Addon är ett bra komplement till TCA Sidestick, som vi verkligen uppskattade för dess kvalitet/pris-förhållande. I Thrustmaster-katalogen finns det exklusiva produkter till orimliga priser som vårtsvinet. Detta är inte filosofin för TCA-sortimentet: stickan kostar 70€ och dagens moduler handlas för 90€ och 100€. Även med “total” förblir det rimligt och hela poängen med saken är att bygga sin sittbrunn gradvis. Så fort allt är klart drar du nytta av en fördjupning som sällan uppnås när det gäller flygsimulering… och aldrig på den här prisnivån, det är säkert.

Thrustmaster TCA Quadrant Airbus Edition8

Kvadranten låter dig ta lite mer till spelet att styra flygplan i Flight Simulator. Notan ökar avsevärt, men förblir rimlig, Thrustmaster har gynnat billiga material… men inte särskilt ädelt heller, vilket märks särskilt på nivån för knapparna och brytarna, som är lite nedslående.

Mest

 • Twinjet som är större än livet
 • Exakta och behagliga handtag
 • HJÄRTA Teknik
 • Lätt men mycket stabil
 • Enkel installation
 • Klar att använda på Flight Sim

De mindre

 • Det krävs två för en 747!
 • Oglamorös plast
 • Vissa knappar är “billiga”
 • Dyrare än TCA Sidestick

€80,46

€80,46

Köp Thrustmaster TCA Quadrant Airbus Edition

Thrustmaster TCA Addon Airbus Edition7

Förutom kvadranten distribuerar Thrustmaster Addon som lägger till två axlar för att hantera klaffarna och landningsstället. Precisionen hos dessa handtag och nedsänkningen de erbjuder är anmärkningsvärd med tanke på priset på setet, men knapparna är fortfarande för långt bak, parkeringsbromsen i synnerhet.

Mest

 • Klaffar och växelhantering
 • HJÄRTA Teknik
 • Lätt att identifiera kontroller
 • Kompletterar kvadranten väl
 • Stabil och lätt att installera
 • Klar att använda på Flight Sim

De mindre

 • Fortfarande väldigt “plastic”
 • infällda knappar
 • Parkeringsbroms som du aktiverar utan att vilja
 • Ytterligare 90 € i budgeten

Relaterade Artiklar

Back to top button