ThrottleStop: Övervaka och inaktivera CPU-strypning på bärbara Windows-datorer

De flesta operativsystemanvändare Windows 10 är ägare till bärbara datorer, inte fullfjädrade stationära datorer, och det är helt normalt. Dessa enheter är lätta att bära med sig, för att inte tala om att de inte kräver mycket el för att fungera. Så små som de är kan många bärbara datorer hantera många av de komplexa uppgifter som normalt är reserverade för stationära datorer, samtidigt som de drar mindre ström från källan.

Tyvärr, när det kommer till långsiktig tillförlitlighet, är bärbara datorer inte på samma nivå som stationära datorer, och det är förståeligt nog eftersom tillverkare måste stoppa in mycket kraft i ett litet paket.

En annan viktig sak som vi måste notera är det faktum att bärbara datorer ibland utsätts för en rad händelser som kan få systemet att frysa, frysa och till och med stängas av helt. Det är kopplat till CPU-strypning(CPU strypning), så om du vill hålla reda på vad som händer behöver du programvara som kan spåra de tre huvudtyperna av strypning CPU(CPU) som finns på din dator.

Övervaka och inaktivera CPU-strypning

För att göra detta kommer vi att använda ett verktyg som kallas ThrottleStop för att se om det är värt din tid. Vi har hört bra saker om den här programvaran, så nu är det dags att testa den.

Så ladda ner ThrottleStop mycket lätt på grund av sin lilla storlek. För att inte tala om, det är ett bärbart verktyg, vilket betyder att det inte behöver installeras. Bara(Bara) få ut det blixtlås – fil och kör.

Det första du kommer att se är ett tilltalande användargränssnitt. Färgerna är läsbara här, svart, vitt och lite grått. Ur vår synvinkel ser den bra ut, och trots sin enkelhet visar den mycket information som du kan vara intresserad av.

Nu under logotypen med inskriptionen TechPowerUp du kommer att se ordet Prestanda tillsammans med fyra prickar. Om du klickar på valfri prick ändras hur din bärbara dator fungerar, så tänk på det.

Som du kan se är standardinställningen ” Prestanda”(Prestanda) , men om du planerar att spela tv-spel kan du helt enkelt välja alternativet med inskriptionen ” (Internet)Spel(Spel)”. .

Nedan finns andra alternativ som du kan se på bilden. Om din CPU(CPU) stöder Turbo kan du stänga av den med ett klick på en knapp. Förutom(Dessutom) kan människor se sin temperatur processor(CPU) bland annat viktigt.

Björn(Tänk på) att varje gång du gör en ändring måste du klicka på ” Spara(Spara)” längst ned för att dina nya inställningar ska börja gälla.

Gasinställningar

Bredvid knappen Spara(Spara) “du kommer att se” alternativ(Alternativ) » där du kan göra några ändringar i verktyget och avgöra hur det fungerar bäst för dig. Du kan ändra profilnamnen om du vill. Till exempel om du vill ändra ordet PrestandaDumma snabbt då är det fullt möjligt.

Det är också möjligt att ändra färg ikoner i meddelandefältet(Ikoner i meddelandefältet) . Du kan ladda ner den härifrån(här).

De flesta användare av operativsystemet Windows 10 är ägare av bärbara datorer istället för en fullskalig stationär dator, och det är perfekt. Dessa enheter är lätta att bära med sig, och för att inte tala om, de kräver inte mycket elektricitet för att fungera. Så små som de är kan många bärbara datorer utföra många avancerade uppgifter som vanligtvis är utformade för stationära datorer, men samtidigt tenderar de fortfarande att dra mindre ström från källan.

Tyvärr, när det kommer till långsiktig tillförlitlighet, är bärbara datorer inte på samma nivå som stationära datorer, och det är förståeligt eftersom tillverkare måste få in mycket kraft i en liten ram.

En annan viktig sak som vi bör påpeka är det faktum att bärbara datorer ibland utsätts för en rad händelser som kan leda till att systemet fryser, chokes och till och med fullständig avstängning. Detta beror på CPU-strypningdärför, om du vill hålla reda på vad som händer, behöver du en programvara som kan spåra de tre huvudtyperna av CPU-strypning som finns på din dator.

Övervaka och inaktivera CPU-strypning

För att göra detta kommer vi att använda ett verktyg som kallas ThrottleStop för att se om det är värt din tid. Vi har hört bra saker om den här mjukvaran, så nu är det dags att testa den.

ThrottleStop: Övervaka och inaktivera CPU-strypning

OK, så att ladda ner ThrottleStop är väldigt enkelt på grund av sin lilla storlek. För att inte tala om, det är ett bärbart verktyg, vilket betyder att det inte finns något behov av att installera. Bara extrahera den från ZIP-filen och starta iväg.

Det första du kommer att se är ett användargränssnitt som är lätt för ögonen. Färgerna här är lästa, svart, vitt och en liten touch av grått. Det ser bra ut ur vår synvinkel, och även om det är enkelt, visar det mycket information som du kan vara intresserad av.

Nu, under logotypen som säger TechPowerUpkommer du att se ordet Prestanda tillsammans med fyra prickar. Om du klickar på en punkt ändras hur din bärbara dator fungerar, så tänk på det.

Som du kan se är standardinställningen Prestandamen om du planerar att spela tv-spel kan du helt enkelt välja det som står Speleller om tanken är att i första hand använda webben för dagen, välj alternativet som säger Internet.

Det finns andra alternativ nedan som du kan se från bilden. Om din CPU stöder Turbo, då kan du inaktivera detta med bara ett klick på en knapp. Dessutom kan folk se temperaturen på sin CPU bland annat.

Tänk på att varje gång du gör en ändring måste du klicka på Spara längst ner för att få dina nya inställningar i rörelse.

Alternativ för gasstopp

Precis bredvid knappen Spara ser du alternativ och här kommer du att kunna göra flera ändringar i verktyget och avgöra hur det fungerar bäst för dig. Om du vill kan du ändra profilnamnen. Till exempel om du vill ändra ordet Prestanda till Stupid Fast, då är det fullt möjligt.

Möjligheten finns också att ändra färgerna på ikonerna i meddelandefältet. Du kan ladda ner den från här.

Relaterade Artiklar

Back to top button