Thinkpad X1 Fold: Lenovos vikning växer och blir tunnare

thinkpad x1 fold 2022 © Lenovo

Mode är vid vecket. Samsung släppte sin 4e generation av hopfällbara smartphones, och på konkurrenssidan är det upprört. På datorsidan leder Lenovo veckodansen!

2020 lanserade Lenovo den allra första hopfällbara bärbara datorn. Vi pratar självklart om dess skärm, en 13,3 tum som fälls ihop för att erbjuda ett kompakt format. Man var tvungen att acceptera ett ganska brett gångjärn och en liten skärm, en gång i ett “klassiskt” portabelt format, för att dra nytta av innovationen. Men kostnaden var också i nivå med nyheten, nämligen 2 799 euro. Här är vi två år senare, och Lenovo har uppdaterat sin produkt.

En lyckad fysisk uppdatering

För denna nya iteration har Lenovo bytt växel. För mer komfort har den nyss presenterade datorn en diagonal på 16,3 tum. Den är därför något mindre än den fällbara modellen som ASUS presenterar, på 17,3 tum. Denna nya diagonal kommer också att bli mer betydelsefull i portabelt format genom att nå 12 tum. Om märket inte angav upplösningen på den vikta skärmen är upplösningen för den ovikta skärmen 2024 x 2560 px, med ett förhållande på 4:3 och fortfarande OLED-teknik.

För sin del har enhetens struktur utvecklats. Veckningen, som var ganska krånglig på den förra modellen, har blivit helt tillplattad, och en aluminiumram har dykt upp med tunnare bårder. Dessa olika nya funktioner erbjuder därför ett mer aktuellt utseende till denna Thinkpad X1 Fold 2022.

En väsentlig egenskap hos den första generationen har dock inte tagits över: montern. I sin 2020-version hade Lenovos dator ett slags stöd som fälldes ut och höll den utfällda skärmen upprätt. För att hitta denna komfort med 2022-modellen måste du investera i ett tillbehör som säljs separat, vilket är fallet för tangentbordet och pennan.

En prisökning och en krafthöjning

På tal om tangentbordet fick det också en omdesign. Alltid i syfte att ge användarna mer komfort erbjuder Lenovo ett större tangentbord. Den lämnar utrymme för TrackPoint, så kär för varumärket, och är utrustad med en fingeravtrycksläsare. Styrplattan är också förstorad och förbättrad med haptisk feedback.

Under presentationen av Lenovo Thinkpad X1 Fold på CES i Las Vegas 2020 hade varumärket utrustat sina enheter med “Lakefield”-chips. Dessa energisnåla chips är uppskattade för batteritiden, men de lämnar något övrigt att önska för färdigheter. Och när du investerar i en avancerad dator förväntar du dig maximal effekt. Detta har åtgärdats i 2022 års version av datorn, eftersom den kommer att vara utrustad med Intel-processorer på 12e generation Core i5 och I7 serie U.

Vi har ännu ingen exakt information, men priset skulle stiga till 2 999 euro exklusive skatt. Vi har inte heller prisuppgifterna för tillbehören. Med tanke på den nya skärmstorleken och uppgraderingen av processorn verkar dock denna prishöjning ganska rimlig.

Källa: Toms hårdvara

Relaterade Artiklar

Back to top button