The Silent Sea recension: en rymdthriller som saknar gravitation

The Silent Sea © Netflix

För att avsluta 2021 och försöka förföra fans av sydkoreanska skapelser än en gång, netflix föreslagen till jul Det tysta havet, en kort serie som blandar thriller och science fiction på månen. Tyvärr saknar verket lite andedräkt den här gången för att bli den efterlängtade framgången.

Komplettera läsningen av denna artikel med musik från serien:

Sammanfattning

Tekniskt blad Det tysta havet

Information

Kön
Science-Fiction, Drama, Mystery, Thriller

Prestation
Choi Hang-yong

Redaktör
Konstnärsföretag

Plattform
netflix

Antal säsonger
1

Antal avsnitt (totalt)
8

Klassificering
Rekommenderas inte/förbjudet för barn under 16 år

Tjuvarnas tysta hav

Inom en snar framtid, och i ett sammanhang där vatten har blivit extremt sällsynt på jorden, skickas ett team för att återvinna mystiska prover från en övergiven månstation. Föga överraskande blir det dåligt.

Tycka om 3 %till exempel, Det tysta havet var ursprungligen en kortfilm. Stillhetens havdet är hans namn, regisserades 2014 av Choi Hang-yong, tillbaka till att skapa och regissera den här serieanpassningen som sänds av Netflix.

Besättningen som ansvarar för att utforska månstationen Balhae inkluderar uppdragsledaren Han Yoon-jae (spelad av Gong Yoo från Bläckfisk spel och Sista tåget till Busan) och Dr. Song (Bae Doo-na of Sense8 och Rike). Två väldigt snygga headliners för dem som älskar sydkoreanskt arbete, alltså.

The Silent Sea © Netflix

Som för Bläckfisk spel och Rike dessutom har produktionen valt en ganska kompakt serie, på bara åtta avsnitt för sin första (och enda?) säsong. Ett val som är vettigt, även om sex avsnitt i slutändan kanske hade räckt. Som en meteorregn, förbered dig på en svidande recension…

En tomt som går “värt vattnet”

Faktum är att, trots att den fick en flygande start, tar handlingen kopplad till mysteriet med vad som äger rum på månen längre tid än nödvändigt att starta och bygga (särskilt eftersom det också är ganska förutsägbart…). På samma sätt skulle vissa döda tider som inte alltid är fängslande ha tjänat på att användas för att vidareutveckla bikaraktärerna. Som det är, när något händer dem (vi är trots allt i en stängd thriller), är det svårt att känna sig helt delaktig.

The Silent Sea © Netflix

På samma sätt skulle det ha varit uppskattat om förväntningsdimensionen fokuserad på bristen på vatten på jorden, med dess meritbaserade distributionssystem, hade undersökts mer ingående. Den här aspekten är slutligen bara en förevändning för att motivera resten av showen, medan detta tyvärr rimliga universum skulle ha förtjänat en verklig utveckling enligt oss.

Men detta element, liksom den rent science fiction-delen, vars detaljer vi inte kommer att avslöja här för att undvika spoilers, förblir original. Det är obestridligt, sydkoreanska manusförfattare är definitivt inte de sista att artikulera nya koncept.

”The Silent Sea riskerar att glömmas bort så snabbt som det ser ut. »

Fortfarande på den mottagande sidan av kritik men vi förväntade oss bättre från Det tysta havet för sin thrillerdel. Alltför sällsynta är stunderna av verklig spänning och spänning. Resultatet är något lite för smidigt, klokt, som återigen kämpar för att fängsla. Den stressade och hjärtat (som yours truly) kommer därför ut levande, men de spänningssökande kan bli besvikna. Och om slutet av serien är mer dynamiskt, hoppades vi återigen på mer.

Men genom att blanda genrer och erbjuda flera kontemplativa passager, Det tysta havet äntligen avslöjar ett hybridförslag som skulle kunna tillfredsställa tittare som letar efter något annat, långt ifrån klassiska västerländska standarder och förväntningar. Som ni säkert har förstått fungerade receptet bara måttligt för oss, men det behöver inte betyda att det är dåligt.

månbyte

Speciellt eftersom Det tysta havet har fortfarande några handfasta argument att föra fram, förutom sin karismatiska rollbesättning som spelar på ett ganska lugnt sätt (lite för mycket ibland förresten). Om Choi Hang-yongs första produktion logiskt sett saknar lite personlighet och vissa visuella effekter bara är måttligt övertygande, kompenserar showen med polerad fotografering, övertygande scenografier och kostymer.

The Silent Sea © Netflix

Nedsänkningen i den tomma stationen fungerar därför relativt bra, och det hela följer slutligen efter utan egentligt missnöje, även om något saknas för att förhöja helheten, den heta såsen på en något intetsägande rätt. Genom att förtäta och sätta fart på historien lite mer, eller genom att vidareutveckla dess science fiction- och thrillerdimensioner, skulle förslaget förmodligen ha varit mer effektivt… Vi får klara oss utan.

Resultatet är ett arbete som riskerar att glömmas bort lika snabbt som det ser ut. Det är ingen dålig serie, för ingenting är skamligt eller helt missat, utan tyvärr lambdainnehåll och universum exploateras för lite. Så om du letar efter ett slående verk och ett gediget mysterium på månen, föredra istället den mycket solida filmen. Måne av Duncan Jones, som finns kvar i minnet många år efter sändningen.

The Silent Sea © Netflix

Det tysta havet5

Utan att lysa särskilt, varken på sin science fiction-del eller på sin thrillerdel, Det tysta havet lämnar oss hungriga i slutet av sin första säsong. Det återstår att se om en hypotetisk säsong 2 skulle lyckas få historien igång och i synnerhet förstärka dess aspekt av förväntan, mycket tydligt underutnyttjad hittills.

Fans av serier i rymden, mysterier och verk från Korea kommer säkerligen att hitta deras konto, utan att vara lika märkta som av andra shower i genren.

Mest

  • Du gillar science fiction/thriller/okomplicerad förväntan
  • Du letar efter en kort serie
  • Du ville hitta de få kända huvudena i castingen

De mindre

  • Du letar efter en rik och hisnande thriller
  • Du vill ha en serie som kommer att markera dig med ett varmt strykjärn
  • Du tror att vi aldrig har gått på månen


Första säsongen av Det tysta havet finns på Netflix.

Letar du efter ett nytt verk att upptäcka?

Här hittar du alla våra recensioner av filmer, serier, böcker och serier!

Relaterade Artiklar

Back to top button