The Queen of Chess mot säsong 2? Anya Taylor-Joys ord

Om det finns en serie som utan tvekan har monopoliserat användarnas uppmärksamhet och tillgivenhet Netflix de senaste månaderna kan det bara vara så Drottningen av schack.

Den extraordinära tolkningen av Anya Taylor-Joy gjorde det äntligen igenkännligt även för allmänheten, efter många viktiga delar men aldrig tillräckligt för att komma in utan att misslyckas i Olympus i Hollywood. Dygdig nog för att kunna övertyga dem mest olikartade användargrupper, samt att få schackbrädemarknaden att hoppa upp genom att introducera många nya följare i denna värld. Dessutom att radera stigmatiseringen av schack som ett tråkigt spel av lite intresse.

Miniserien, inspirerad av namnebrodern roman av Walter Tevis 1983, berättar om den enorma talangen hos ett ungt föräldralöst barn i att spela schack, en passion som härrör från att träffa hantlangaren på hennes barnhem som lärde henne de grundläggande reglerna och levererade en bok om öppningar.

Därifrån följer historien en växer ostoppbar, som visar huvudpersonen som kämpar med de mest varierande tävlingarna, i en dubbel resa mellan platserna för turneringarna och fördjupningarna i hennes själ. Och denna resa kanske inte slutar enbart under den första säsongen: publiken ropar efter att Anya Taylor-Joy ska återvända för att spela rollen som Beth.

The Queen of Chess: möjlig andra säsong? Ordet till huvudpersonen

I en intervju publicerad för några veckor sedan i tidningen stad och land, skådespelerskan sa att hon var väldigt förtjust i sin karaktär och möjligen benägen att återvända till filmduken som Beth Harmon.

“Om jag lärde mig en sak från underhållningsvärlden är det: säg aldrig aldrig” sa han till intervjuaren. “Jag älskar karaktären och Jag skulle definitivt gå tillbaka till att tolka det om de frågade mig ” han fortsatte sedan, “Men jag tycker att det var ett bra avslut för Beth.”

I själva verket avslutning av serien sammanfaller med det som förutses av boken som miniserien är inspirerad av, och det skulle vara svårt att fortsätta skriva en andra del utan att riskera att dyka upp trivial, repetitiv eller ännu värre än förvränga karaktärens särart.

Vi kan bara vänta på det slutgiltiga beslutet, som fortfarande kommer att vara upp till den stora spelaren i streamingvärlden Netflix.

Relaterade Artiklar

Back to top button