The One, den första elmotorcykeln signerad LiveWire istället för Harley-Davidson, kommer att ha en 75 kW motor

LimeWire elektrisk motorcykel © © Harley Davidson

Medan LiveWire One ska presenteras den 8 juli har ny information om dess prestanda läckt ut: motorcykeln från undermärket Harley Davidson ska vara utrustad med en 75 kW motor.

Harley-Davidsons “LiveWire” elektriska motorcyklar har marknadsförts sedan 2019 och kommer nu att säljas under ett oberoende varumärke, helt enkelt kallat “LiveWire”. Hittills har ingen annan information läckt ut, samtidigt som tillverkaren fortfarande hävdar en ledande position inom försäljning av elmotorcyklar i USA.

Läs också:
LiveWire kommer att vara det officiella märket för Harley-Davidson elmotorcyklar

En 75 kW motor för nya LiveWire One

Nästa elmotorcykel som säljs av Harley-Davidson borde heta LiveWire “One”, tillverkaren bibehåller en viss logik med sitt utbud av elcyklar, Serial 1, som därmed skulle behållas. Motorcykeln kommer att presenteras den 8 juli och skulle ha prestanda som är ganska lik den modell som marknadsförts av HD sedan 2019.

One bör alltså utrustas med en motor med en effekt på 75 kW, i slutändan nära de 78 kW som utvecklats av den nuvarande modellen. I sportläget låter den dig nå en hastighet på 96 km/h på 3 sekunder, den högsta hastigheten som meddelades för den första LiveWire är då 177 km/h. Ingen information cirkulerar ännu om batteriet i One-modellen, medan den första LiveWire har en räckvidd på upp till 235 km i staden och 153 km vid blandad användning. Det tar också 40 minuter för en 80 % laddning och 1 timme för 100 %.

Prisfrågan är också en viktig fråga för att komma in på marknader som Europa, medan den första LiveWire förblir den mest sålda elmotorcykeln i USA trots ett pris på 30 000 dollar enligt Harley-Davidson. Vad hade lett Electrek att kalla det en motorcykel” otrolig “men” särskilt dyrt år 2020. Detta verkar dock tillräckligt för att HD ska besluta sig för att göra LiveWire till ett oberoende varumärke, varav One kommer att vara den första modellen.

Läs också:
Den portugisiska motorcykeltillverkaren FAMEL är tillbaka med en elmotorcykel

LiveWire ska nu vara ett oberoende varumärke

Harley-Davidsons styrelseordförande och vd Jochen Zeitz gick längre när han tillkännagav en kommande Model One-släpp. ” En av de sex pelarna i Hardwire-strategin är att vara ledande inom elsektorn – genom att lansera LiveWire som ett helt elektriskt varumärke tar vi tillfället i akt att leda och definiera elfordonsmarknaden. “.

I ledningen för företaget i ett och ett halvt år är han särskilt ambitiös: ” Med uppdraget att vara världens mest eftertraktade elmotorcykelmärke kommer LiveWire att vara pionjärer för framtidens motorcykelsport, för jakten på urbana äventyr och bortom det. LiveWire planerar också att förnya och utveckla teknik som kommer att kunna tillämpas på Harley-Davidsons elektriska motorcyklar i framtiden. »

Ändå, mellan bilderna och informationen om motoreffekten på den nya “One”, Electrek undrar om det helt enkelt kan vara en uppdatering, med några små modifieringar, av den befintliga modellen. Ärendet följer därför den 8 juli.

Harley-Davidson LiveWire-test: detta är inte en elektrisk motorcykel

Med LiveWire tar Harley-Davidson sina första steg in i en värld av elektriska motorcyklar. En första modell för de mindre exklusiva, men som visar prestanda från en annan värld.
Läs mer

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button