The Night Of recension: HBO-kvalitet överallt, rättvisa ingenstans

The Night Of © HBO

Jag har alltid älskat de allra flesta HBO-serier. Men jag tror att det är från The Night Of, 2016, att min attraktion till kanalen tog ett nytt steg; och återigen, jag pratar inte ens med dig om skådespelaren Riz Ahmed, som jag nu är ett absolut fan av!

Skärmsläckaren[s] S06E08 📺 : The Night Of

I ett sammanhang där utbudet sett till serier aldrig varit så stort, skärmsläckaren[s] föreslår att vara din guide genom årstiderna. Oavsett om det är en gammal serie som nu är kult, en ny hit eller en mer anonym show, kommer den här kolumnen att hjälpa dig att slösa bort din tid bara i gott sällskap.

Komplettera läsningen av den här artikeln med musiken i serien:


Sammanfattning

Datablad The Night Of

Information

Kön
Drama, mysterium, brott

Prestation
Richard Price, Steven Zaillian

Redaktör
BBC Drama Productions, BBC Worldwide Productions, Bad Wolf

Plattform
MyCanal, OCS

Antal säsonger
1

Antal avsnitt (totalt)
8

Klassificering
Rekommenderas inte/förbjudet för under 18 år

De levande dödas natt

Jag kan inte säga varför det tog mig så lång tid att prata om The Night Of i denna kolumn. Det var dock inte lusten som saknades, men jag kanske var rädd för att inte prata om det med den talang det helt enkelt förtjänar.

Om du aldrig har hört talas om den här miniserien, trots dess kartong, så snart den släpptes och sedan vid 2017 Emmy Awards, vet att det är en anpassning av den engelska serien Brottsrätt. Serien består av 8 avsnitt och är en av dem som vet hur man slutar när det behövs.

Som den utmärkta filmen pisksnärt, The Night Of är ett av de verk som den slutliga svarta skärmen föll i HALEN när jag hoppades. Det kunde inte vara mer tillfredsställande.

Men låt oss börja från början.

The Night Of © HBO

Den långa knivens natt…

I The Night Of, tittaren följer Nasir “Naz” Khan (spelad av den otroliga Riz Ahmed, därför), en amerikansk-pakistansk student som bor i New York. En kväll, när han lånar sin pappas taxi för att gå på fest, kommer han på sig själv, lite trots sig själv, på att köra hem en ung flicka, Andréa. Observera att den senare förkroppsligas av den fängslande Sofia Black-D’Elia, sedd sedan i den sympatiska Din äraen miniserie producerad av medlemmar i teamet The Night Of

Kort sagt, om kvällen för de två lovebirds går bra, mellan alkohol och närmande, kommer nästa morgon säkerligen att bli svårare: Naz vaknar upp tillsammans med en Andrea som knivhöggs till döds.

Utan något minne av vad som hände (åtminstone är det vad serien och karaktären försöker få oss att tro, tvivel är alltid i sin ordning) får vår hjälte panik och flyr från tragedins plats… För att slutligen bli arresterad av polisen , med vad som ser ut som mordvapnet på honom.

The Night Of © HBO

Lost, studenten hittills händelselös kommer lyckligtvis att kunna räkna med försynen hjälp av John Stone (spelad av den oklanderliga John Turturro), en utbränd advokat som bestämmer sig för att hjälpa honom att ta sig ur detta imbroglio. . Men detta stöd hindrar honom inte från att anklagas för mord, och Naz kommer att finna sig själv inlåst på Rikers Island, medan hans rättegång – som vi följer under hela säsongen – börjar.

Taxichaufför… Och rättvisa åt alla

Utöver dess huvudscenario, som ständigt har roligt och får tittaren att tvivla på Nasirs skuld, The Night Of är mycket mer än en enkel polis- och rättsserie. Historien, kommer vi att hålla med om, är inte nödvändigtvis särskilt originell, men den har förtjänsten att vara djävulskt intensiv och skrämmande. The Night Of fokuserar på att frammana och fördöma det amerikanska rätts- och kriminalvårdssystemet, serien tar också upp frågorna om rasism och våld, som är naturligt förbundna.

Med sitt pakistanska ursprung upplever Nasir direkt ojämlikhet på posten och i fängelset. Andras fördomar och utseende förvärrar bara den snabba nedstigningen till helvetet av en karaktär som många fördömer redan före rättegången.

Showen frammanar också de tragiska konsekvenser som sådana anklagelser kan få för de anklagades anhöriga; mer globalt, The Night Of behandlar problemen med ett rätts- och polissystem som förstör liv, som en bulldozer, oavsett om man är skyldig eller oskyldig.

The Night Of © HBO

Parallellt med dessa teman som är hjärtat i serien följer vi också gärna sekundärhistorierna om Nasirs advokat, eller till och med den sönderrivna detektiven Dennis Box (Bill Camp). Alla mycket mänskliga och rimliga, ofta utslitna av sina liv, bikaraktärerna i serien ger kropp till helheten, vilket alltid är sant. Vi beklagar bara att vissa skickas lite för snabbt, felet i det valda formatet.

“The Night Of är fortfarande en av mina bästa rekommendationer när det kommer till relevanta miniserier”

HBO förpliktar, Natten av lyser också på formen. Bären av den gedigna musiken från veteranen Jeff Russo, som inte behöver någon introduktion, producerades hela serien av Steven Zaillian. Från det otroliga pilotavsnittet på 1 timme och 20 minuter till det perfekta avslutet är serien en visuell njutning som på ett skickligt sätt använder kameran för att lägga till spänning i berättelsen och snurrar på en viss estetik som vet hur man förblir diskret.

The Night Of © HBO

The Night Of var min favoritserie 2016 (och ändå var detta år också det av Sista man och Dirk försiktigt). Idag är det fortfarande en av mina främsta rekommendationer när det kommer till relevanta och engagerande miniserier, eftersom den märkte mig med ett varmt strykjärn.

Det är definitivt inte det bästa verket för avkopplande eller lättsam underhållning, men det är en av de starkaste serierna när det kommer till att berätta en intensiv och engagerande historia. Bara riktig HBO.

The Night Of9

Mest

  • Du gillar intensiva och realistiska sociala drama
  • Du uppskattar HBO-serier och deras rikedom
  • Skådespelare i toppen av sitt spel, är du intresserad?

De mindre

  • Frågor om rättvisa, fängelse och diskriminering motiverar dig inte
  • Du föredrar din serie längre
  • Du behöver en serie för att rensa tankarna


Den enda säsongen av The Night Of erbjuds nu båda på streamingplattformar SCO och Canal+.

Behöver du en ny serie att se? Hitta alla våra serierecensioner och krönikor.

Relaterade Artiklar

Back to top button