The Magical Quest med Musse Pigg i huvudrollen: en viktig trilling på Super Nintendo?

Magical Quest © Stéphane Ficca för Clubic

1993 födde Capcom/Disney-samarbetet ett helt nytt Mickey-plattformsspel, det första i en trilogi som kommer: Magical Quest.

Kom ihåg. Det fanns en (välsignad?) tid då våra tv-spel köptes, och väldigt ofta också valdes, av våra föräldrar. Föräldrar som i allmänhet förlitade sig på en licens då i full ära, kommer säkerligen att erbjuda sina avkommor ett spel som är värt en passage i CM2. Och tvärtemot vad man skulle kunna tro rimmade det för vissa på några titlar av utomordentlig kvalitet. Detta var särskilt fallet för denna The Magical Quest med Musse Pigg i huvudrollen, omsorgsfullt inslagen i presentförpackning… som sönderrives på julaftons morgon 1993.

Vid motpoderna av slaget vid teraflops, 4K och 60 fps, erbjuder NEO•Classics dig en återgång till ursprunget till videospel. Från 2D-titeln i stora pixlar till det mindre avlägset spelet till det tveksamma 3D, denna krönika inbjuder dig att (åter)upptäcka videospelsnuggets som öppnade världen för den 10:e konsten…

Magic Quest

Capcom vid trollstaven

Redan på NES hade Capcom och Disney tillåtit spelare att njuta av några ganska extraordinära produktioner med Darkwing Duck, Chip’n Dale (Tic et Tac) eller de oförglömliga Duck Tales… Ett samarbete som uppenbarligen fortsatte på 16 konsoler, bitar, och om några minns speciellt Lejonkungen, Aladdin, Goof Troop, Donald i Maui Mallard eller till och med den tidlösa Mussemanien, är det ännu ett Musse-stämplat spel som präglat en generation av spelare.

Magic Quest

The Magical Quest, som lanserades ett år före Mickey Mania, är ett Super Nintendo-exklusivt spel utvecklat och publicerat av Capcom, och är för övrigt Mickeys första framträdande på Nintendos 16-bitars. Ett plattformsspel i tidens renaste tradition, utvecklat mellan Japan (Capcom) och USA (Disney). Trots Capcoms härstamning övervakade Disneyjätten utvecklingen av denna The Magical Quest, för att säkerställa att den slutliga produkten skulle vara i perfekt harmoni med företagets filosofi.

Magic Quest

Faktum är att 1993, hur ska man inte ge efter för uppmaningen från denna The Magical Quest? Som ofta är omslaget till spelet av en ganska extraordinär skönhet och en riktig inbjudan att spela för alla dåtidens barn / tonåringar. Baksidan av lådan lovar 6 magiska världar att utforska, för att inte tala om fyra små skärmdumpar som talar för ett galet äventyr, till räddning av den stackars Pluto som fångats av den ökända Pat Hibulaire.

Den typ av spel Pat Hibulaire du ser, men nästan!

Och naturligtvis, så fort patronen sätts in i Super Nintendo och denna sista power-up, välkomnar spelet oss med en mycket enkel titelskärm, som avslöjar Donald, Långben, Pluto och Musse i bakgrunden, och stöds av en bara magnifik musik, det hela inbjuder oss att trycka på Start-knappen. Från och med då har vi rätt till en mycket “Disney”-introduktion, med ultrafärgglada bilder, och alltid denna fantastiska musik, signerad Mari Yamaguchi, på jobbet i synnerhet på en viss Super Ghouls’n Ghosts. Sammanfattningen är lite fånig ja (vi är på rena Disney för tiden), och efter en kort minut börjar det här äventyret och kastar spelaren in i den första av de sex magiska världarna som utlovas av spelets box.

Magic Quest

Och på den här nivån kunde de som kände till The Magical Quest med Musse Pigg inte glömma den här första kontakten med spelet. Återigen befinner vi oss nedsänkta i ett mycket färgstarkt universum, som vimlar av liv och detaljer, och vi lägger i förbigående till rudiment av spelet. En knapp för att hoppa på fiender, en knapp för att ta tag i vissa föremål, spelet är enkelt och exakt, greppet är omedelbart. Ännu bättre, snarare än att bara hoppa på sina fiender för att döda dem, kommer det att vara en fråga här om att slå ut dem med ett rejält slag av skinkorna på noggin, innan du tar tag i dem och skickar dem snurrande i dekoren.

Magic Quest

Och där igen, allt ackompanjeras av en bara mästerlig OST… och vars kvalitet aldrig kommer att misslyckas förrän i slutet av äventyret. Så självklart, det åra » ibland ror den till och med mycket ibland, men vi är tio år gamla, vi har stora ögon, pigga öron och vi styr en Musse mer verklig än livet! Föräldrarna är nöjda. Synd dock att sidan ” två spelare nöjer sig faktiskt här med att skicka kontrollanten till sin följeslagare, till skillnad från samarbetsläget som man kan förvänta sig.

Det perfekta spelet för unga och gamla?

Snabbt når vi det som också gör The Magical Quest speciell, nämligen kostymerna. Faktum är att spelet tillåter Mickey att sätta på sig olika kostymer, vilket kommer att ge honom nya egenskaper. Vi kan förvandlas till (lärling) trollkarl, brandman eller bergsbestigare. Musse har då vissa befogenheter, som inte kan missbrukas, eftersom de styrs av en liten mätare. Ännu bättre, det finns stånd inom de olika nivåerna som kommer att öka Mickeys hälsa eller till och med hans magiska mätare. Vi kommer inte att gå så långt som att tala om “RPG” här, utan den här sidan ” skalbar var ganska sällsynt i spel av genren.

Magic Quest

Den andra goda nyheten är att The Magical Quest med Musse Pigg i huvudrollen inte är ett krävande spel, långt ifrån. Äventyret kräver förvisso ett minimum av timing och reflexer, speciellt när man står inför chefer, men det hela förblir tillgängligt för så många människor som möjligt… till skillnad från andra Capcom-produktioner på den tiden. Den andra sidan av myntet är uppenbarligen livslängden, med ett spel som sedan avslutades … på en kort timme.

Magic Quest

Men vad spelar flaskan för roll, så länge du blir full, och med dess förtrollande bilder, dess mästerliga soundtrack, dess lilla sida” nöjespark ibland och intelligent användning av Läge 7utan att naturligtvis glömma den dyrbara Disney-licensen, gav The Magical Quest ett alldeles extraordinärt spelglädje för de små barnen som vi var på den tiden… och för de vuxna som vi har blivit idag.

En trilogi om Super Nintendo!

Synbart nöjda med mottagandet av The Magical Quest gjorde Disney och Capcom det igen, 1994, med The Great Circus Mystery: med Musse och Musse i huvudrollerna. Ett opus som tar upp huvudlinjerna i det första avsnittet, med dock här möjligheten att inkarnera med valet Minnie eller Musse. Ännu bättre, spelet är äntligen spelbart för två, i samarbete, spelarna förkroppsligar de två mössen samtidigt på skärmen!

Magic Quest

Och föreställ dig att 1995 gjorde Capcom och Disney det igen, med Disneys Magical Quest 3 med Musse och Donald i huvudrollerna. Ett tredje opus som den här gången lyfter fram den mest bedårande förbannade ankan på Disney-planeten som tillsammans med Musse måste rädda sina syskonbarn, kidnappad av en magisk bok som kontrolleras av… Pat Hibulaire, honom igen!

Ingen revolution för dessa avsnitt två och tre, som använder den utmärkta formel som utvecklades av 1993. Notera dock en något längre livslängd för det tredje avsnittet, eftersom till skillnad från de två första som slutar på mindre än en timme, Disney’s Magical Quest 3 med Musse och Donald i huvudrollerna kommer att ta knappt två timmar av din dyrbara tid.

Magic Quest

De dåliga nyheterna är dock att detta tredje avsnitt lanserades exklusivt i Japan, på Super Famicom. Observera att i början av 2000-talet återutgav Capcom de tre opusen på en viss Game Boy Advance, genom att integrera karaktären Minnie i det första opuset, även om det inte fanns i originalversionen.

Det räcker med att säga att om du gör det tillräckligt tidigt efter måltiden denna söndagsmiddag, bör du kunna slutföra de tre magiska uppdragen före kvällsmaten … eller till och med före mellanmålet om du mår bra.

Relaterade Artiklar

Back to top button