The Breakthrough Listen Project, som söker efter tecken på utomjordiskt liv, publicerar sina preliminära resultat

Teleskop © © Unsplash / Thanh Nguyen

Astrobiologer från initiativet Breakthrough Listen har publicerat preliminära resultat av deras sökande efter tecken på utomjordiskt liv på arXiv. För att genomföra det skannade de nästan 60 miljoner stjärnor.

Projektet Breakthrough Listen grundades för sex år sedan av miljardären Yuri Milner och astrofysikern Stephen Hawking. Med 10 miljoner dollar för att finansiera det syftar det till att upptäcka en intelligent utomjordisk livsform.

Läs också:
Upplev ljudet av Ingenuitys flygning till Mars

Det galaktiska centrumet i sikte

Studien genomfördes logiskt vid SETI Research Center (Sök efter utomjordiskt liv), baserad vid University of California i staden Berkeley. Om olika element beaktas i sökandet efter utomjordiskt liv, såsom optiska signaler, mikrovågor eller spår av megastrukturer, har forskare fokuserat på radiosignaler, oavsett om de sänds ut av misstag eller avsiktligt.

För att göra detta analyserade de mer än 600 timmars radioobservationer som samlats in av Green Bank Telescope i West Virginia och av CSIRO:s Parkes Radio Telescope i Australien. De fokuserade på mitten av Vintergatan, där tätheten av stjärnor är större och därför vilka erbjuder det största antalet potentiellt beboeliga system från alla håll på himlen “, förklarar forskarna.

De letade specifikt efter periodiskt upprepade radioskurar som kunde utgå från beacons som satts på plats av en potentiell intelligent livsform. De tror att det galaktiska centret verkligen representerar en privilegierad plats” för avancerade civilisationer att placera en kraftfull sändare och för att effektivt skicka beacons över hela Vintergatan “.

Läs också:
Innan Mars förlorade sitt vatten växlade mellan våta och torra perioder

Vi får fortfarande vänta…

Detta är den mest “SETI-forskningen känslig “och” målinriktad “, med cirka 60 miljoner studerade stjärnor, deras närhet kan ” påskynda utvecklingen av kommunikationer och interstellära resor och därmed leda till bildandet av avancerade rymdföretag “.

Tyvärr, och inte överraskande, har forskare inte upptäckt några spår av utomjordiskt liv, vilket återigen försenar svaret på en av de mest existentiella frågor som mänskligheten ställer sig. De upptäckte ändå händelser som motsvarar magnetarer, neutronstjärnor vars magnetfält är extremt intensivt, vilket kan vara användbart för astronomer som studerar dessa stjärnor.

Källor: Gizmodo
, arXiv

Relaterade Artiklar

Back to top button