Thales hackad av LockBit 2.0-gruppen; två släppta filer, verktyg och kod

Hacker © Mikhail Nilov / Pexels

Thalès Alenia Space, ett stort fransk-italienskt företag inom flyg-, försvars- och säkerhetssektorerna, har meddelat att det har drabbats av en datastöld.

LockBit 2.0-tjuvar ligger bakom informationsläcka online vid låg känslighetsnivå “, återigen enligt Thales.

Hackare hade uppenbarligen inte mycket att äta

Efter att ha tagit på sig ansvaret för en attack mot Thalès Alenia Space den 3 januari 2022, publicerade medlemmar av LockBit 2.0 slutligen omkring 1 320 interna dokument relaterade till företaget måndagen den 17 januari. Specialiserat på ransomware verkar LockBit 2.0 inte ha lyckats med sina mål, nämligen att få pengar från Thalès för att undvika publicering av denna data.

Med tanke på hotet på allvar hade det fransk-italienska företaget meddelat att det inte hade mottagit något krav på lösen, eller ens konkreta bevis på stöld, och höll på att utreda. Slutligen, för ParisarenThales specificerar att .zip-filerna läggs online ” verkar ha kopierats från en kodförrådsserver […] externt till koncernens huvudsakliga informationssystem “.

I detta ämne, den tekniska chefen för Deep Instinct, ett företag specialiserat på förebyggande av cyberattacker, Guillaume Maguet indikerade att hackarna av LockBit 2.0 ” anses seriösa i tekniken men inte särskilt trovärdiga i sin information och med stor mun “. Usch, det svider. Men mer allmänt ökar ransomware med 255 % 2020, ett hot som uppenbarligen måste tas på allvar.


Om samma ämne:
Vilka är de mest falska varumärkena för nätfiske?

Källor: Parisaren
, Zataz

Relaterade Artiklar

Back to top button