TF1 kommer att erbjuda riktad reklam på SFR TV-boxar

TF1 4K

Efter Orange och Bouygues Telecom har TF1 träffat en överenskommelse med operatören på Röda torget, SFR, om att erbjuda riktad reklam till annonsörer från och med början av 2022.

Riktad reklam kommer att få lite större betydelse på TF1-gruppens kanaler under de kommande veckorna. Efter att tidigare ha slutit partnerskap med sitt moderbolag Bouygues Telecom och Orange har TF1 PUB träffat en överenskommelse med en ny operatör, SFR. Från och med början av nästa år kommer gruppen att erbjuda annonsörer riktade reklamerbjudanden på linjär TV, som de kan sända till hushåll utrustade med en kompatibel SFR-box som går med på att ta emot personliga reklamspots.

TF1 körde mer än 150 riktade reklamkampanjer i år

Medan SFR, Orange och Bouygues Telecom redan har tecknat identiska avtal med France Télévisions-gruppen, kan annonsörer från TF1-gruppen nu nå ett stort antal tittare via segmenterad reklam, som man uppskattar till 11 miljoner, vilket motsvarar ungefär 18 % av franska hushåll.

År 2021 hävdar ledningen för TF1-gruppen att de har drivit mer än 150 segmenterade reklamkampanjer, vilket vittnar om den gradvisa men säker användning av segmenterad TV, som idag lockar reklammarknaden och öppnar upp för segment av allt fler. . Från och med nu är det möjligt att ägna sig åt riktad reklam på bästa sändningstid, och det är möjligt att få flera platser på samma skärm.

Operatörer och programföretag lovar att respektera tittarnas personuppgifter

Medan geolokalisering, sociodemografisk och beteendedata uppenbarligen används för att genomföra denna nya praxis, har operatörer, annonsörer och sändningsföretag alla de senaste månaderna förklarat att de gör det med största respekt för tittarnas personuppgifter och inom ramen för strikt GDPR . Hushåll som inte ger sitt samtycke fortsätter därför att ta emot reklam på traditionellt sätt.

Free är fortfarande den enda operatören som har motstått sirenerna från riktad reklam, även om den är helt kvalificerad. Men hur länge till?

Kom ihåg att riktad eller segmenterad TV-reklam gör att annonsörer kan sända mer riktade TV-reklamkampanjer, beroende på hushållens profil. Det har varit auktoriserat sedan ett dekret av den 7 augusti 2020 som ratificerar reformen av den audiovisuella lagen och får inte överstiga en genomsnittlig kvot på 2 minuter per timme och 6 minuter under samma tidslucka. Den kan inte heller användas idag under program avsedda för barn.

Källa: Pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button