Textsajten Genius förlorar stämningsansökan mot Google…eftersom texter tillhör upphovsmän

geni

I USA dömde en panel av tre domare till Googles fördel i stämningen mot genien webbplats som beskriver sig själv som ” världens största samling av sångtexter och musikkunskap “.

Detta beslut sätter stopp för en juridisk strid mellan de två företagen sedan 2019.

Geniala texter visades på Google

Vid den tiden inledde Genius en stämningsansökan mot företaget Mountain View och anklagade det för upphovsrättsintrång. Genius beviljar verkligen en licens för texterna som visas på sin webbplats, och kompletterar dem med andra verk och forskning som anteckningar eller vattenstämplar. När Googles sökmotor listade sångtexter överst på sin sida, drog den dem från Genius… men enligt musikuppslagsverket hämtade Google texterna genom att lägga till samma kommentarer till dem, utan att lägga till en bakåtlänk eller pris till Genius för hans arbete.

Efter dessa anklagelser överförde Google felet till sin tjänsteleverantör, LyricFind, som var ansvarig för att hitta texterna till sånger för företaget. Även under 2019 tillkännagav webbjätten förändringar i sina rutiner: ” För att hjälpa till att identifiera texternas ursprung kommer vi snart att tillskriva den till den tredje part som tillhandahåller den digitala texten. Vi kommer att fortsätta att ta ett tillvägagångssätt som respekterar och kompenserar rättighetsinnehavare, och ser till att musikförlag och låtskrivare kompenseras för sitt arbete. han sa.

Texterna tillhör artister, inte Genius, säger rättvisan

År 2020 gav domare Margo Brodie slutligen Googles fördel och sa att även om Genius påståenden var hörbara handlade de om låttexter skrivna av artister, och som sådant tillhörde inte innehållet som sajten påstod sig ha honom.

Beslutet från de tre andra domarna, som ingår i appellationsdomstolen i USA, bekräftar Margo Brodies dom. ” Vi har granskat Genius andra argument och funnit att de saknar merit. Vi fastställer därför tingsrättens dom “, förklarar de i ett dokument som publicerats av specialiserade medier Gränsen.

Om samma ämne:
Hörlurar, hörlurar, Google har stora planer på ljudmarknaden

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button