Teslas kunde snart upptäcka blinkers, sirener och handsignaler

Tesla Vision

Detta är en ny utveckling för Tesla Vision-systemet, som snart kommer att kunna upptäcka nya scenarier för att täcka maximalt möjliga händelser på vägen.

Den nya betaversionen av Full självkörning har knappt utplacerats att Elon Musk delade detta nya tillkännagivande. Som en påminnelse befriade FSD beta v9 Model 3 och Model Y från sina radarbilder för att enbart förlita sig på deras kameror, Pure Vision, som bara använder optiska bilder för automatisk pilotering. En uppdatering ” hisnande enligt Elon Musk, som särskilt indikerar att marginalen för utvecklingen av denna teknik kommer att tiodubblas med maskininlärning.

Läs också:
I USA överger Tesla Model 3 och Y radarn för att enbart förlita sig på sin “vision”

Tesla vill anpassa sig till alla situationer

Elon Musk ville att hans bilar skulle bemästra alla befintliga och möjliga händelser på vägen och meddelade i processen att systemet kommer att kunna särskilja blinkande ljus, sirener för utryckningsfordon eller till och med handgester. Ett avgörande steg så att FSD kan reagera på lämpligt sätt på nödsituationer som kan uppstå på vägen.

Kunder som är registrerade i programmet börjar redan få uppdateringen, och flera återkopplingspunkter till dessa nya funktioner tillkännagavs av Teslas ledare.

Läs också:
Musk inser äntligen hur svårt det är att producera en pålitlig självkörande bil

Tesla vill komma närmare den mänskliga körupplevelsen

Det amerikanska märket har alltid satsat på sina kamerasystem för att förbättra autonom körning, och försöker komma så nära mänskligt beteende som möjligt när det gäller körning.

Det är i denna mening som Elon Musk förklarade för våra kollegor attElectrek: Hela vägsystemet är designat för att fungera med optiska bilder (ögon) och neurala nätverk (hjärna). Det är därför silikonkameror och neurala nätverk är lösningen “.

Men vi använder inte bara ögonen för att köra, eftersom vår hörsel också är inblandad, och Teslas ingenjörer verkar ha förstått detta genom att implementera nödsirendetektering i det autonoma körsystemet.

Idag har bara 2 000 kunder tillgång till denna beta. En bredare spridning av dessa nya funktioner kommer att studeras i slutet av testfasen.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button