Teslas humanoida robot skulle vara funktionell väldigt mycket snart… äntligen, enligt Elon Musk

TeslaBot © Ludovic Loth - Clubic

En fungerande Optimus-robot kan landa under den andra upplagan av Tesla AI Day. Stjärnan behöver dock lite extra förberedelsetid…

I en tweet som postades för några timmar sedan meddelade Elon Musk att Tesla AI Day skjutits upp. Men med denna förmåga att vissa måste passera ett nederlag för en seger, eller ett uppskjutande för ett framsteg, motiverar miljardären detta uppskjutande av ett övertygande skäl: dessa få veckor av ytterligare rabb skulle göra det möjligt att presentera en prototyp av funktionell Optimus .

30 september istället för 19 augusti

För två veckor sedan, redan på Twitter, meddelade Elon Musk att den andra upplagan av evenemanget Tesla AI Day skulle hållas den 19 augusti, ett år efter den första upplagan. Som namnet antyder är detta evenemang tillägnat artificiell intelligens, ett område som handlar om autonom körning, men också Teslas humanoida robot, kallad Tesla Bot, eller Optimus för vänner.

Du kan ändra datumet i din kalender, eftersom evenemanget är uppskjutet till slutet av september, den 30:e, för att vara exakt. Men som nämnts ovan presenterar Elon Musk denna rapport som ” dåligt för gott “: ” Tesla AI Day flyttas tillbaka till den 30 september, eftersom det är möjligt att en Optimus-prototyp kommer att fungera då. »

Som alltid med miljardärsanspråk, ta emot denna med viss försiktighet. Dessutom var det svårt att se Tesla AI Day-evenemanget överskugga Tesla Bot. Han skulle i alla fall ha varit stjärnan i presentationen. Eftersom takten på detta evenemang verkar vara årligen har du två alternativ: den funktionella Optimus-roboten ligger antingen en och en halv månad efter eller ett år före. Vi överlåter till dig att bestämma.

Produktionsstart planerad till nästa år

Ändå meddelade Teslas vd i början av året att roboten blev en prioritet för företaget. Mer nyligen, i april, visade han sin önskan att starta produktionen av Optimus från 2023.

Inledningsvis bör denna robot begränsas till relativt grundläggande och standardiserade uppgifter såsom tillverkningsoperationer. I slutändan har Tesla mer utvecklade ambitioner för Optimus. Framtiden får utvisa om företagets robotiker lyckas förverkliga Elon Musks drömmar.

Nytt inslag av svar den 30 september istället för den 15 augusti, alltså.

TeslaBot © Tesla

Relaterade Artiklar

Back to top button