Tesla: Tvingad uppdatering för en kund, autonomin kollapsar!

En episod utöver det vanliga som hände en Tesla-kund, som sågs be om en lösensumma för att återställa autonomin hos hans fordon.

Tvingad uppdatering: Tesla förlorar 128 km av autonomi räckvidd

En amerikansk Tesla-ägare var huvudpersonen i en ganska nyfiken episod, som minskade autonomin för hans elbil.

Vi pratar om Tesla S90 som följde på ett ingrepp förlorade 128 km räckvidd.

Kunden gick till tjänsten för installera det nya 4G-modemetanvändbar för tjänster ombord, på grund av övergivandet av 3G-tekniken som tidigare installerats från fabriken.

När operationen är klar, diagnostiken rapporterade ett fel som skulle korrigeras genom en påtvingad uppdatering. När processen är klar upptäcker ägaren att han har förlorat en tredjedel av batterikraften.

Om du går tillbaka till webbplatsen för att be om förklaringar, upptäcker inte tjänsten några oegentligheter, och förklarar att dess modell är faktiskt en S60 och inte en S90.

För att förstå bättre måste vi ta ett steg tillbaka; Faktum är att Tesla vid den tiden producerade tre versioner av samma modell med samma batteri, och begränsade sedan autonomin via mjukvara av fordonet. Om den framtida köparen ville låsa upp maximal effekt hade det räckt med en extra betalning och en liten mjukvaruuppdatering.

Ägaren till affären köpte den begagnade Tesla, säker på att detta var en S90, men i verkligheten var bilen en S60 som hade genomgått ett garantiingrepp på batteripaketet. Eftersom lösningen som användes vid den tiden inte längre var tillgänglig, valde tjänsten att förvandla den till en S90 med ett nytt batteri, rätt programvara och massor av taggar.

Under installationen av det nya 4g-modemet fann diagnostiken att det var en oregelbundet olåst S60 och med en påtvingad uppdatering låste den ytterligare autonomin igen.

Tjänsten gav sedan föraren en rejäl räkning och bad 4 500 dollar för att få bilen tillbaka till full effekt.

Den arga kunden vände sig till en den berömda hackaren Jason Hughes, som dock inte lyckades kringgå Teslas säkerhetssystem.

Jason gav dock röst åt ägarens berättelse, så på kort tid gick hans berättelse viralt upp till Tesla själv. Efter att ha fått reda på händelsen har företaget gått med på att modifiera bilen igen gratis.

Relaterade Artiklar

Back to top button