Tesla tillkännager nya specifikationer (och sortiment) för 2022 Model 3 och Model Y

Tesla Model Y © David Nogueira

Utan prishöjning kan Tesla Model 3 och Modell Y få några förbättringar av deras specifikationsblad för 2022.

För några dagar sedan fick vi veta att Tesla Model S fick en seriös uppdatering för det här nya året. Det är Model 3 och Model Y sin tur att presentera sina nya versioner för 2022.

Nytt chip och nytt batteri

Två viktiga händelser bör noteras. Båda modellerna kommer nu att marknadsföras i Frankrike med ett inbyggt system som drivs av ett AMD Ryzen-chip. Detta är kraftfullare än Intel-chippet som hittills använts och borde förbättra upplevelsen på bilars infotainmentgränssnitt.

Den andra informationen är byte av batterier. Tesla levereras av LG som för tillfället tagit fram ett batteri med en kapacitet på 79 kWh. Som ett resultat ökar autonomin för fordon som tidigare var utrustade med ett LG 75 kWh-batteri, medan den för bilar som gynnades av ett 82 kWh-batteri från Panasonic kan minska.

Dessutom väljer tillverkaren ett 12V Li-ion hjälpbatteri som måste vara lättare och effektivare än de blybatterier som tidigare använts.

Ingen prishöjning

Model 3 Grande Autonomie förlorar några kilometers autonomi mätt enligt WLTP-cykeln (614 till 602 km). De andra versionerna av Model 3, å andra sidan, slipper denna minskning, som fortfarande är begränsad. Å andra sidan ser Model Y Long Range och Performance deras WLTP-räckvidd öka till 533 (+26) respektive 514 (+34) kilometer.

Bland de andra förbättringar som gjorts tillgängliga har Model Y laminerade glasrutor baktill förutom framsidan, ljudsystemet i Long Autonomy- och Performance-versionerna har förbättrats och uppvärmda torkare är monterade som standard på alla modeller.

Enligt en talesman för Tesla som citeras av Huvudstadalla nuvarande leveranser och nya beställningar kommer att dra nytta av dessa förbättringar “. Priset på fordonen är oförändrat, men leveransdatumen är ofta långa. Genom att lägga en beställning nu är det möjligt att få din Tesla Model Y redan i februari eller mars beroende på version, men du måste vänta till maj eller till och med augusti för en Model 3.

Källa: Huvudstad

Relaterade Artiklar

Back to top button