Tesla talar om datorkraften hos sina fordon… men du behöver en hallon för att dra nytta av CarPlay

Apple CarPlay © Apple

Lika utvecklade som Teslas omborddatorer är tillåter den amerikanska tillverkaren endast applicering av sitt eget infotainmentsystem.

För att dra nytta av CarPlay, Apples lösning, föreställde sig därför en utvecklare ett system baserat på en Raspberry Pi nanodator.

En Raspberry Pi för att kringgå Teslas begränsningar

Michal Gapinski, en polsk ingenjör och utvecklare, delade en video på Twitter som visar sin lösning för att använda Apples inbyggda system på en Tesla, förbi de Wi-Fi-restriktioner som tillverkaren infört. Fordonets navigator är alltså kopplad till en Raspberry Pi, som kör en modifierad version av Android som stödjer CarPlay. Det funktionella systemet gör det då möjligt att visa alla alternativ integrerade av Apple-märket, inklusive Apple Music och Maps, på Tesla-skärmen, men inte att agera direkt från bilen.

Ändå är installationen inte perfekt ännu. Gapinski strävar särskilt efter att förbättra Wi-Fi-anslutningen för att förbättra smidigheten och säkra sitt system; för närvarande är detta dock det enda kända sättet att dra fördel av CarPlay i en Tesla…

Apples inbyggda system undviks av Tesla

Och av goda skäl är Elon Musk alltid ovilliga att öppna märkets fordon för exteriöra infotainmentsystem.

För Android Auto är det AAWireless som gör det möjligt att kringgå fordonsföretagets begränsningar via TeslAA-applikationen. Men lösningen, förutom att den är betald, uppvisar fortfarande vissa anomalier som skärmfrysning, prestandavariationer eller överhettning av den smartphone som används.

Källa: wccftech

Relaterade Artiklar

Back to top button