Tesla säger att de återvinner en stor del av sina battericeller

Batteripaket Tesla Model S © ExtremeTech

Ständigt utvecklade processer skulle göra det möjligt för elbilsjätten att återvinna 92 ​​% av elementen i ett batteripaket.

Elbilen, allmänt framförd av förespråkare för en koldioxidsnål bilindustri, utgör ett problem som blir mer och mer pressande i takt med att marknaden utvecklas: det att återvinna uttjänta batteripaket. Tesla säger sig ha hittat en lösning.

Läs också:
Tesla: Autopilot illustreras genom att ta kontroll efter att en berusad förare somnat vid ratten

Inget batteri till soptippar

Det amerikanska företaget har arbetat i mer än två år med allt effektivare lösningar för batteriåtervinning. Från mitten av april 2019 hade Tesla börjat prata om saken offentligt och hade förmodligen arbetat med dessa processer ännu längre.

Vid den tiden sa Tesla helt enkelt att en lösning ” unik batteriåtervinning skulle göra det möjligt för honom att realisera betydande besparingar på lång sikt.

Idag måste det erkännas att Tesla inte säger så mycket mer om den process som faktiskt implementeras. Tillverkaren förklarar dock att 100 % av batterierna den kasserar är återvunna och att absolut ingen tar slut på en soptipp.

Läs också:
Teslas Cybertruck skulle registrera mer än en miljon förbeställningar

Begränsat till forsknings-/testbatterier

Tesla understryker att i flera år ha inrättat en avdelning som är dedikerad till insamling och återvinning av använda batterier, och bekräftar också att de andra företagen som tillverkar batterier bör fortsätta från utgången; enligt hans åsikt skulle detta vara mer effektivt än återvinning som utförs av tredje part.

Tesla beskriver dock inte processen som gör att han kan nå denna siffra på 92 %, men han förklarar att den ständiga uppdateringen av hans återvinningsprocess gjorde att han bara under det senaste året kunde återvinna 1 300 ton nickel, 400 ton koppar och 80 ton kobolt. Detta minskar också behovet av att bryta nya material.

Ändå rör återvinningen av Tesla-batterier ännu inte de åldrande första elektrifierade bilarna som släpps ut på marknaden. Som förklarat InsideEVs, är återvinning begränsad till batterier från dess forsknings- eller testprogram. För att se om stora återkallelser kommer att ske för att återvinna batterierna hos användarna, en mycket mer komplex logistik.

Vilken elbil har bäst räckvidd 2021?

Trots den snabba utvecklingen av teknik är autonomi fortfarande en av hörnstenarna för köpare av elbilar, som fruktar att få slut på bränsle. För att lugna bilisterna gör tillverkarna det till ett starkt kommunikationsargument. Och vissa värden bryter taket. Här är vår ranking.
Läs mer

Källa: InsideEVs

Relaterade Artiklar

Back to top button