Tesla retar händerna på Optimus, hans humanoida robot, i sin konferensaffisch

tesla robot händer

Efter att ha revolutionerat elbilarnas värld med Tesla och rymdresor med SpaceX, påbörjar Elon Musk utvecklingen av humanoida robotar.

Vi presenterar det inte längre, Teslas nyckfulla vd och den andra förmögenheten i världen bakom Jeff Bezos, Elon Musk, gjorde elbilen gångbar tack vare Tesla. Aldrig brist på idéer funderar han hela tiden på nästa drag och den här gången handlar det om robotik. Den visuella bilden han visade på företagets investerarmöte avslöjar Teslas ambitioner för framtiden, samt ett datum för Tesla AI Day #2.

Optimus på agendan för Tesla AI Day #2?

Förra året ägde Tesla AI Day #1 rum i september. Evenemanget var främst inriktat på autonom körning, men det presenterade också en robot som härrör från märkets Autopilot-bilar. Denna “Tesla Bot” var evenemangets stora överraskning, men det var i januari förra året som entreprenören tillkännagav sin önskan att rikta Tesla mot utvecklingen av humanoida maskiner.

Robot tesla specifikationer 2021

Enligt företagets vd kan produktionen påbörjas redan 2023. Om dessa robotar från början var avsedda för professionellt bruk begränsade till repetitiva uppgifter, verkar det som att Elon Musks ambition är större. . På lång sikt vill företaget utveckla de möjliga uppgifterna för den förmodade “Optimus” så att den också kan vara användbar för konsumenterna.

Enligt en tweet från Elon Musk kommer evenemanget som var tänkt att äga rum den 19 augusti slutligen hållas den 30 september och ska vara ” massor av coola grejer ! Denna händelse, liksom Apples Keynote, illustrerades av två robothänder som bildar ett hjärta. Vi kan därför utan att ta alltför stora risker anta att Optimus ska stå i centrum!

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button