Tesla-programuppdateringar: Hur du uppdaterar din Tesla-bils programvara på distans eller via bilens pekskärm

I takt med att Teslas bilar blir mer avancerade blir det också mjukvaran som kör dem. Medan Tesla tidigare krävde att ägare skulle ta in sina bilar till ett servicecenter för att uppdatera programvaran, kan de nu göra det på distans.
För att uppdatera Teslas programvara, öppna Tesla-appen och tryck på ikonen “Service”. Välj sedan “Programuppdatering” och tryck på “Ladda ner uppdatering”. Uppdateringen laddas ner och installeras automatiskt.
Du kan även uppdatera Teslas mjukvara via bilens pekskärm. För att göra detta, gå till “Kontroller” > “Programvara” > “Uppdatera”.
Om du har några frågor om att uppdatera Teslas programvara, kontakta Teslas kundtjänst.

När en elbil är ansluten via luften (OTA) levereras uppdateringar på distans från en molnbaserad server, vanligtvis via WiFi, till förarens instrumentpanel. När du laddar ner Tesla-appen kommer du att kunna uppdatera ditt batteri. De flesta uppdateringar kräver en anslutning till Internet of Things (IoT), vilket du måste göra i de flesta fall. Om du har en iPhone kan du uppdatera Tesla-appen till version 4. Teslas servicecenter är det enda stället där du kan tvinga fram uppdateringar via din LTE-nätverksanslutning. När den är ansluten till ditt WiFi laddar bilen ner och uppdaterar en ny version av programvaran inom 30 minuter.

Använd helt enkelt Teslas mobilapp för att boka en tid för att ditt Tesla-modem ska installeras. “Schematjänst” Denna LTE-modemuppgradering, som inkluderar installation, kostar 200 USD plus tillämpliga skatter.

Kan jag uppdatera min Tesla på distans?

OTA-uppdateringar levereras till din EV via molnet och vanligtvis via WiFi, till exempel i fallet med en Tesla. Det är en liknande procedur som att uppdatera din smartphone eller bärbara dator.

Wi-Fi i bilen används oftast för navigering, livetrafik, kartor och streaming. Om uppdateringarna ligger för långt efter kommer Tesla automatiskt att uppdatera din bil via LTE. Du kan uppdatera din Tesla från Tesla-appen, som du kan komma åt från Apple App Store eller från Google Play. Model 3:s Wi-Fi-antenn finns i förarsidans spegel. Elfordon från Tesla är de enda som kan ta emot mjukvaruuppdateringar via etern. Tesla har släppt mjukvaruuppdateringar i genomsnitt de senaste fyra åren. Varje uppdatering kommer att förbättra prestandan för varje Tesla över tiden.

Programuppdateringar åtföljs vanligtvis av fysiska förbättringar som kompressorer, autopiloter och accelerationsförstärkningar. Varje Tesla-uppdatering innehåller ett nummer som identifierar de specifika uppdateringarna som har tillämpats. I Teslas uppdateringsbatchnummer 2021,40.50.5 finns ett produktionsdatum 2021. Varje Tesla förväntas uppdatera 30 till 60 dagar i genomsnitt. Tesla Premium Connectivity-prenumeration kostar $9,99 per månad och kan ändras snart.

Kan du uppdatera Tesla utan att vara i bilen?

Förutom att skicka mjukvaruuppdateringar via mobilkommunikation gör Tesla det på cellulär basis. Försök inte använda fordonet medan programvaran uppdateras.

Är Teslas standardanslutning tillräcklig för de flesta förare?

Även om det kan vara fördelaktigt för vissa ägare att ansluta din Tesla till internet, är standardanslutning mer än tillräckligt för de allra flesta förare. När det gäller större uppdateringar får Tesla-fordon dem en gång i månaden, medan mindre uppdateringar är vanligare. För den som vill hålla sig uppdaterad om de senaste uppdateringarna finns det flera alternativ tillgängliga.

Kan du uppdatera Tesla-programvara med Premium Connectivity?

Teslas mjukvaruuppdatering 2021.24 och senare kan nu användas för att dela din telefons dataanslutning med din Tesla. Förutom att få tillgång till de flesta av premium-anslutningsfunktionerna, inklusive musikströmning och internetsurfning, kommer du att kunna använda dem alla medan du kör.

Skaffa ett mobilmodem för din Tesla för att titta på Netflix utan Wi-Fi

Om du vill titta på Netflix på din Tesla utan att behöva ansluta till Wi-Fi, kanske du vill överväga att skaffa ett mobilmodem. Tesla kommer att installera detta modem, vilket gör att du kan titta på Netflix utan att behöva använda Wi-Fi. Detta är en användbar funktion för Tesla-ägare som vill använda sitt fordon mer och titta på sina favoritprogram utan att oroa sig för Wi-Fi.

Hur man uppdaterar Tesla-programvaran

Kredit: CleanTechnica

Om du äger en Tesla kan du uppdatera din bils programvara genom att ansluta den till Wi-Fi och öppna menyn Inställningar. Välj “Programuppdatering” och sedan “Sök efter uppdateringar.” Om en uppdatering är tillgänglig kommer den att laddas ner och installeras automatiskt. Du kan också söka efter uppdateringar manuellt genom att gå till Teslas webbplats och välja “Ladda ner programvara.”

Tesla Software Update Tracker

Det finns inget definitivt svar på denna fråga. Du kan prova att kontakta Teslas kundtjänst eller söka online efter en spårare för Tesla-programuppdateringar.

Du kommer att meddelas om programuppdateringar genom en varning

Om ditt Tesla-fordon är berättigat till en mjukvaruuppdatering får du en varning på pekskärmen och i Tesla-appen. När uppdateringen har laddats ner och installerats förblir den i bakgrunden. Uppdateringen kan ta upp till tre timmar att slutföra beroende på uppdateringens storlek. När uppdateringen har slutförts kommer du att informeras igen och ombeds starta om din bil.
Mjukvaruuppdateringar levereras en gång per månad, medan mindre uppdateringar levereras oftare. Det kan ta upp till tre timmar för en uppdatering att slutföra. Möjligheten att ansluta till Wi-Fi och slå på det är ett viktigt steg mot att säkerställa en snabbare och mer tillförlitlig uppdateringsprocess.

Tesla-programuppdateringar

Allt eftersom Tesla fortsätter att utvecklas, förbättrar de ständigt sin mjukvara. Detta inkluderar att lägga till nya funktioner, åtgärda buggar och förbättra prestandan. Tesla släpper regelbundet uppdateringar för sina fordon. Dessa uppdateringar kan installeras manuellt eller automatiskt.

I Tesla-fordon distribueras uppdateringar via etern regelbundet, med förbättringar och nya funktioner som läggs till efter behov. Förutom att få aviseringar via Teslas mobilapp när uppdateringar är tillgängliga, får ägare aviseringar när uppdateringar är tillgängliga på deras fordons pekskärmar. När din bils programvara uppdateras kan du göra körningen säkrare, förbättra prestanda, hantering och teknik. Tesla-fordonets trådlösa uppdateringar är tillgängliga för nedladdning så snart de blir tillgängliga via Teslas webbplats, välj Programuppdatering tillgänglig eller Schemaläggning. När en uppdatering körs och fordonet inte körs eller laddas kan den inte avbrytas.

Hur ofta får Tesla programuppdateringar?

Tesla-fordon får stora uppdateringar via luften ungefär en gång i månaden, men små regelbundet.

Behöver Teslas programuppdateringar?

Teslas mjukvara uppdateras ständigt och ger nya funktioner och uppdateringar till ditt fordon. För att säkerställa bästa möjliga upplevelse bör du installera programuppdateringar så snart som möjligt på din Tesla. Om möjligt, se till att Wi-Fi är påslaget och anslutet när det är möjligt så att programuppdateringar kan levereras snabbare och pålitligare.

Hur stora är Teslas mjukvaruuppdateringar?

Medlemmar registreras automatiskt. Den har en minneskapacitet på 1-2GB, enligt den allmänna regeln. Det är möjligt för Tesla att göra ändringar i framtiden, som att skapa ett patchsystem eller lägga till fler funktioner.

Vad är den nya Tesla App Update?

I den senaste mjukvaruuppdateringen har det gjorts en stor upptäckt. En ny funktion i Tesla-appen kommer att inkludera stöd för att aktivera Dog Mode, Camp Mode och Climate Keeper. Dessa nya funktioner kommer att läggas till i lådan utöver klimatlådan.

Uppgradering av Tesla-programvara kräver wifi

Uppgradering av Teslas mjukvara kräver WiFi eftersom bilen måste vara ansluten till internet för att ladda ner den nya mjukvaran. Processen är ganska enkel – anslut bara till ett WiFi-nätverk så sköter bilen resten. Det är dock värt att notera att du behöver en stark och stabil anslutning för att säkerställa att nedladdningsprocessen går smidigt.

Det finns flera sätt att uppdatera Teslas programvara utan att använda trådlösa enheter. Processen är faktiskt ganska enkel, och den tar bara några få steg. För att uppdatera din Tesla måste du först ansluta till internet. OTA-uppdateringar levereras via WiFi-aktiverade molnbaserade servrar, via molnet. Du kan uppdatera programvara utan att använda Wi-Fi genom att använda några metoder. Om du har en Tesla kan du uppdatera den manuellt genom att öppna fliken “Programvara” på din pekskärm. iOS kräver ingen anslutning till Internet för att uppdatera.

Om du vill uppdatera Windows-programvaran kan du behöva ansluta din dator till Internet. Om inte ditt Tesla Service Center är anslutet kan du inte tvinga fram LTE-uppdateringar om du inte har en Wi-Fi-anslutning. Du kan ta bort allt innehåll och inställningar eller inaktivera det om du vill. Vid en uppdatering skickas den till ditt fordon via en molnbaserad server. Om din Tesla inte ansluter är det möjligt att anslutningen måste återställas. När du startar om din dator kommer du att kunna komma åt dina kartor i realtid genom att återställa din Wi-Fi-anslutning. Du kan behöva starta om datorn om du inte har varit ansluten till dina anslutningstjänster.

Teslas elfordonsflotta kommer att få en ny mjukvaruuppdatering (2020.48.12) under de närmaste veckorna. Den nya uppdateringen innehåller en schemaläggningsfunktion som låter ägare schemalägga när deras bil ska börja laddas. Klimatsystemet är också förbättrat, liksom navigationssystemet, utöver det nya användargränssnittet. Beroende på programvaran kan vissa uppdateringar ta upp till tre timmar att slutföra. För att få uppdateringen är alla fordon med en ålder på sju år eller äldre berättigade till gratis programvara. Den andra uppdateringen kommer också att innehålla stöd för att aktivera Dog Mode, Camp Mode och Climate Keeper, enligt Tesla. Jag tror att det är en bra idé att lägga till anpassade detaljer på Teslas pekskärm.

Det är också mer användarvänligt. Ikoner kan också ändra storlek för att göra dem mer synliga och deras bakgrundsfärg mer levande. Om du inte vill att ditt fordon ska använda autopilotfunktionen måste du uppdatera dess programvara.

Bli ansluten: Teslas standardanslutning

På ett Tesla-fordon har du tillgång till standardanslutning, som inkluderar funktioner som kräver dataanvändning. Strömmande musik och media, livetrafikvisualisering och andra funktioner ingår. En inbyggd hotspot ingår i varje Tesla-fordon, som kan användas för att uppdatera fordonet direkt. Med hjälp av en mobil hotspot kan du också ladda ner trådlösa uppdateringar till ditt Tesla-fordon.

Relaterade Artiklar

Back to top button