Tesla Model Y anländer till Frankrike, och blir den billigaste i sortimentet

Tesla Model Y © David Nogueira

Tesla lanserar i Frankrike en ny version av sin Modell Y.

En Propulsion-modell mindre kraftfull, mindre hållbar, men också mycket billigare.

Tesla Model Y äntligen i Frankrike!

Goda nyheter för alla älskare av det amerikanska elmärket, eftersom Tesla äntligen lanserar “förstapris”-versionen av sin Model Y i Frankrike, i Propulsion-version. En version vars leverans är planerad (för tillfället) mellan december 2022 och februari 2023, och som är prydd med en elmotor och 19″ fälgar, som utlovar en räckvidd på cirka 455 km via ett 60 kWh batteri.

Tesla Model Y UK © © Tesla

Kom ihåg att modellerna Long Autonomy och Performance har Dual Motor fyrhjulsdrift, med en räckvidd som (bara) överstiger 500 km. Det som kommer att göra denna “nya” Tesla Model Y attraktiv är naturligtvis också dess pris.

Ett lägre försäljningspris… än för Model 3!

Medan den lilla Model 3 har fortsatt att se sitt pris stiga under månaderna, för att överskrida tröskeln på 50 000 euro, visas Tesla Model Y i konfiguratorn till baspriset på 49 990 euro. Det är inte bara 15 000 euro mindre än Long Range-versionen, utan det är också (för närvarande) 3 500 euro mindre än Model 3.

Tesla Model 3 2022 laddning © Camille Pinet

Du läste rätt, den lilla elektriska SUV:n från Tesla är billigare än den lilla sedanmodellen Model 3. 13 högtalare och en subwoofer.

Observera att de första modellerna av Tesla Model Y Propulsion som levereras i Frankrike inte kommer att tillverkas i Europa, utan kommer att utvecklas på Gigafactory i Shanghai.

Källa: Du är här

Relaterade Artiklar

Back to top button